شهر شناور سازمان ملل برای مقابله با تغییرات اقلیمی

شهر شناور سازمان ملل برای مقابله با تغییرات اقلیمی

از آنجائیکه گرم شدن کره زمین و خطرات در رابطه با آن همچنان پیش روی ماست، سازمان ملل متحد در فکر ساخت یک شهر شناور برای مقاومت در مقابل طوفان ها و عواقب تغییرات آب و هوایی است.


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، گرمایش زمین سبب ایجاد خطرات بسیاری مانند خشکسالی، آتشسوزی جنگلها و سیل می شود و طبق گفته "هیئت میان دولتی تغییرات اقلیمی"، گرمایش جهانی اساساً برگشت ناپذیر است، به این مفهوم که این خطرات همچنان ادامه خواهند داشت. در عین حال، خوشبختانه بعضی از کشورها آغاز به برنامه ریزی برای مقابله با این چالش ها کرده اند.
"هیئت میان دولتی تغییر اقلیم(IPCC) یک ارگان بین دولتی علمی است که مبادرت به ارزیابی جامع از اطلاعات علمی، فنی و اجتماعی–اقتصادی جاری در مورد مخاطرات تغییرات آب و هوایی بر اثر فعالیتهای انسانی در سرتاسر جهان می کند. ارزیابی نتایج بالقوه این تغییرات و گزینه های احتمالی سازگار شدن با این پیامدها و کاستن از عواقب آن، از کوشش های این نهاد است.
هزاران دانشمند و کارشناس به شکل داوطلبانه در تهیه گزارش ها و مرور اطلاعات به این نهاد یاری می رسانند. ایران هم یکی از ۱۹۵ عضو این هیئت است.
هیئت میان دولتی تغییر اقلیم، بدنه سازمان ملل متحد در زمینه ارزیابی علوم در ارتباط با تغییر اقلیم است. این هیئت توسط برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد(UNEP) و سازمان هواشناسی جهانی(WMO) در سال ۱۹۸۸ میلادی تأسیس شد تا ارزیابی های علمی دوره ای در زمینه تغییر اقلیم و آثار و خطرات آنرا در اختیار سران سیاسی کشورها قرار دهد و استراتژی های کاهش و سازگاری را عرضه کند.
گفتنی است که در سال ۲۰۰۷ جایزه صلح نوبل به صورت مشترک به "ال گور" و هیئت میان دولتی تغییرات اقلیمی اعطا شد.


حالا شهر بوسان کره جنوبی، سازمان ملل متحد و شرکتی به نام "اوشنیکس"(OCEANIX) با هم متحد شده اند تا نخستین نمونه اولیه از یک شهر شناور پایدار را در جهان بسازند تا از خطرات فیزیکی ناشی از تغییرات اقلیمی پیشی بگیرند.
شهرهای شناورِ پایدار، بخشی از راهکار ها و راهبردهای سازگاری با آب و هوا هستند که در دسترس ما هستند. ما به جای جنگیدن با آب می توانیم بیاموزیم که با آن هماهنگ زندگی نماییم.
"مایمونه محد شریف" مدیر اجرایی برنامه "UN-Habitat" از سازمان ملل متحد در اطلاعیه ای اظهار داشت: ما مشتاقانه منتظر توسعه راهکارهای مبتنی بر طبیعت از راه مفهوم شهر شناور هستیم و "بوسان" گزینه ایده آلی برای استقرار نمونه اولیه آن است.
همراه با افزایش جمعیت، افراد بیشتری به شهرهای ساحلی رو می آورند. این در شرایطی است که این مناطق در معرض خطر سیل و طوفان هستند.
بخشی از برنامه سازگاری با تغییرات اقلیمی، ساخت انواع شهرهایی است که می توانند در مقابل این خطرات مقاومت کنند. فناوری و دانش مورد استفاده در نمونه اولیه شهر شناور می تواند در شهرهای دیگر در مناطق دیگر تکرار شود و دنیایی امن تر و مقاوم تر در مقابل آب و هوا ایجاد نماید.
شهر بوسان که نامزد برگزاری نمایشگاه جهانی اکسپو در سال ۲۰۳۰ هم شده است، یکی از مهم ترین شهرهای ساحلی قرن بیست و یکم و مکانی ایده آل برای تاسیس نخستین نمونه از شهرهای شناور است.
این شهر شناور جدید شامل مجموعه ای از سکوها و بندرگاه های شش ضلعی است که روی آب قرار گرفته اند و از یک پوشش سنگ آهکی شناور بهره می برد که وقتی در معرض جریان الکتریکی بوجود آمده توسط مواد معدنی زیر آب قرار می گیرد، می تواند خویش را ترمیم کند.
این شهر کاملاً خودکفا خواهد بود و غذا و آب مورد نیاز خویش را تهیه می کند و در مقابل انواع تهدیدات در ارتباط با تغییرات آب و هوایی همچون طوفان های شدید مصون خواهد بود.
در مجموع، این شهر شناور، نمونه قابل توجهی از شهرهای آینده خواهد بود.



1400/09/02
20:48:19
5.0 / 5
703
تگهای خبر: شركت , فناوری , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
ParsiKav