توسعه شبكه ای عصبی برای به تصویر كشیدن افكار انسان ها

توسعه شبكه ای عصبی برای به تصویر كشیدن افكار انسان ها

به گزارش پارسی كاو پژوهشگران شركت روسیˮ نوروباتیكسˮ(Neurobotics) و ˮموسسه فیزیك و فناوری مسكوˮ(Moscow Institute of Physics and Technology) در مطالعه اخیرشان اظهار كرده اند شبكه عصبی ذهن خوانی توسعه داده اند كه با بررسی فعالیت مغز افراد، افكار آنها را به تصاویر تبدیل می كند.


به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا، پژوهشگران اظهار كرده اند این كار می تواند كاربردهای قابل ملاحظه ای در درمان اختلال شناختی و توانبخشی بعد از سكته مغزی داشته باشد.
شاید تابحال تنها این موارد را در داستان های علمی-تخیلی شنیده باشید اما حالا باید بگوییم این مورد به حقیقت پیوسته است چونكه پژوهشگران شركت نوروباتیكس و موسسه فیزیك و فناوری مسكو راهی برای تجسم فعالیت مغز افراد به تصاویر واقعی بدون استفاده از كاشت های تهاجمی در مغز پیدا كرده اند.
این كار پتانسیل این را دارد تا بتوان دستگاه های توانبخشی جدید غیرتهاجمی بعد از سكته مغزی كه توسط سیگنال های مغزی كنترل می شود را توسعه داد و همینطور درمان های جدید اختلال شناختی را هم ایجاد كرد.
برای دستیابی به چنین برنامه های كاربردی، متخصصان مغز و اعصاب باید درك كنند كه چگونه مغز در هر لحظه مانند زمانی كه شخصی در حال تماشای یك فیلم است، اطلاعات را رمزگذاری می كند.
در این مطالعه پژوهشگران تصمیم گرفتند تا رابط كاربری مغز و كامپیوتر جدیدی را ایجاد كنند. با استفاده از شبكه های عصبی مصنوعی و نوار مغزی یا الكتروانسفالوگرافی(EEG) آنها روشی برای ضبط امواج مغزی از راه الكترودهایی كه به طور غیرمستقیم روی پوست سر قرار گرفته بودند، ابداع كردند و توانستند دریابند افراد مورد آزمایش قرار گرفته در آن زمان به كدام قسمت یك فیلم نگاه می كردند.
"والدیمر كانیشِو"(Vladimir Konyshev) پژوهشگر این مطالعه و مدیر آزمایشگاه نوروباتیكس اظهار داشت: ما در حال كار بر روی پروژه "Assistive Technologies Neuronet of National Technology Initiative" هستیم كه بر روی رابط مغز و كامپیوتر متمركز است و بیماران مبتلا به سكته مغزی را قادر می سازد اسكلت بازو را برای اهداف توانبخشی عصبی كنترل كنند. علاوه بر این، بیماران فلج هم می توانند توسط آن رانندگی كنند. هدف نهایی ما افزایش دقت در كنترل اعصاب افراد است.
در این آزمایش، متخصصان مغز و اعصاب ابتدا از افراد خواستند ضمن جمع آوری داده های نوارمغزی، چند ویدیو را به دلخواه از یوتیوب برگزیده و مشاهده كنند. داده های نوار مغزی نشان داد كه الگوهای امواج مغزی برای هر دسته از فیلم ها متفاوت می باشد و این پژوهشگران را قادر می سازد تا پاسخ مغز به فیلم ها را در هر لحظه تجزیه و تحلیل كنند.
در مرحله دوم آزمایش، پژوهشگران دو شبكه عصبی را توسعه دادند. نخستین شبكه عصبی برای تولید تصاویر خاص از صداها(noise) بود. شبكه عصبی دیگر هم برای تولید صداهای مشابه از نوارمغزی بود. این شبكه ها بدین سان تركیب شدند تا سیگنال های نوارمغزی به تصاویر واقعی تبدیل شوند. این شبكه ها با دقت ۹۰ درصد قادر به انجام این كار بودند.
"گریگوری راشكوف"(Grigory Rashkov) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: الكتروانسفالوگرام مجموعه ای از سیگنال های مغزی است كه از پوست سر ضبط شده است. محققان فكر می كردند كه مطالعه فرایندهای مغزی از راه نوار مغزی مانند درك ساختار داخلی یك موتور بخار با تجزیه و تحلیل دود به جای مانده از قطار بخار است. ما انتظار نداشتیم كه الكتروانسفالوگرام اطلاعات كافی برای بازسازی بخشی از تصویری كه توسط شخص ایجاد می شود در اختیار ما قرار دهد. ما امیدواریم كه در نهایت بتوانیم رابط های عصبی مقرون به صرفه تر و پیشرفته تری را طراحی نماییم تا دیگر هیچ زمان نیازی به كاشت نباشد.
یافته های این مطالعه در مجله "bioRxiv" منتشر گردید.



1398/08/12
14:50:43
5.0 / 5
4905
تگهای خبر: شبكه , شركت , فناوری , یوتیوب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
ParsiKav