ترانزیت داده و اقتصاد دیجیتال زمینه های مناسب همکاری ایران و ترکمنستان

ترانزیت داده و اقتصاد دیجیتال زمینه های مناسب همکاری ایران و ترکمنستان

به گزارش پارسی کاو، در دیدار وزیر ارتباطات و رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمنستان، راه های گسترش همکاری دوجانبه در حوزه هایی همچون اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی، فناوری های فضایی و ترانزیت داده بررسی گردید.



به گزارش پارسی کاو به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در دیدار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمنستان، راه های گسترش همکاری دوجانبه در حوزه هایی همچون اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی، فناوری های فضایی و ترانزیت داده بررسی شد؛ دو طرف همینطور بر تدوین سند همکاری مشترک و گسترش روابط فناورانه منطقه ای تاکید کردند.
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات ایران، در دیدار با چاکیف مامت خان بردیمیرادویچ، رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمنستان، ضمن اشاره به نقش تعیین کننده فناوری در اقتصاد و زندگی امروز، تاکید کرد: اقتصاد دیجیتال یکی از برنامه های راهبردی ایران برای آینده است که با جدیت دنبال می شود.
وی با اشاره به اینکه «دیپلماسی فناوری» از نگاههای محوری وزارت ارتباطات است، اضافه کرد: این رویکرد با اولویت کشورهای منطقه اجرا می شود و می تواند در حوزه های اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی، دستاوردهای مشترکی برای دولت ها و ملت های منطقه بهمراه داشته باشد.
هاشمی همینطور ضمن اشاره به تاکید رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور بر توسعه هوشمندسازی، تهیه سند منطقه ای هوش مصنوعی را گواه توجه ویژه ایران به این حوزه دانست و اظهار نمود: همکاری در این حوزه با کشورهای منطقه همچون ترکمنستان می تواند ظرفیتهای متقابل را فعال کند.
وی در ادامه به دستاوردهای فضایی کشور، همچون برنامه ایران برای دستیابی به مدار ژئو و توسعه منظومه های ماهواره ای برای تقویت ارتباطات در مناطق صعب العبور اشاره نمود و آنرا بستری مناسب برای همکاری با ترکمنستان دانست.
وزیر ارتباطات همینطور به ظرفیت پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)، منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام اشاره نمود و اظهار داشت: فرودگاه پیام بعنوان یک فرودگاه تخصصی پستی، می تواند محل راه اندازی خط پرواز مستقیم میان ایران و ترکمنستان باشد و در همکاریهای دوجانبه جایگاه ویژه ای پیدا کند.
هاشمی همکاری در زمینه ترانزیت داده از مسیرهای شمال به جنوب و شرق به غرب را هم از دیگر زمینه های بالقوه همکاری میان دو کشور برشمرد.
در این دیدار، رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمنستان ضمن اشاره به برنامه های کشورش برای توسعه ارتباطات اظهار داشت: هوش مصنوعی به یکی از مباحث اساسی بدل شده و نیازمند همکاری در زمینه آموزش متخصصان و تبادل تجربه در این عرصه هستیم.
وی همینطور با تاکید بر جایگاه اقتصاد دیجیتال و همکاریهای بین المللی ترکمنستان در این عرصه اضافه کرد: امکان اجرای پروژه های مشترک و انتقال تجربه در زمینه تکنولوژی های جدید وجود دارد.
بردیمیرادویچ به بهره برداری از ماهواره در صنایع مختلف مانند کشاورزی، نفت و گاز اشاره و این زمینه ها را مناسب برای همکاری با ایران ارزیابی کرد.
او همینطور آموزش نیروی انسانی، تعامل با تولیدکنندگان ایرانی و گسترش مبادلات پستی را از دیگر زمینه های مورد علاقه ترکمنستان برای همکاری دانست و پیشنهاد کرد این موارد در چارچوب سند همکاری مشترک تدوین و امضا شود.
وی با استقبال از پیشرفت های ایران در حوزه فناوری، ابراز علاقه کرد که ترکمنستان در تمامی برنامه های بین المللی ایران، بخصوص در حوزه هوش مصنوعی، حضور فعال داشته باشد و از تجربیات ایران استفاده نماید.
رئیس آژانس حمل و نقل و ارتباطات ترکمنستان همینطور با استقبال از طرح ایران برای ایجاد کریدورهای شمال–جنوب و شرق–غرب، آمادگی کشورش را برای مشارکت در اجرای این طرح ها اعلام نمود. او ضمن اشاره به اشتراکات تاریخی و فرهنگی دو کشور، تاکید کرد که همکاریهای دوجانبه می تواند در امتداد جاده ابریشم توسعه یابد.
در ادامه این دیدار، وزیر ارتباطات ایران پیشنهاد ایجاد یک پلت فرم مشترک با مشارکت شرکت ملی پست برای معرفی محصولات دو کشور را بیان کرد و از رئیس آژانس ترکمنستان برای حضور در نمایشگاه الکامپ و اجلاس هوش مصنوعی که در سال ۲۰۲۶ در ایران برگزار می شود، دعوت به عمل آورد.
در پایان این جلسه، مقرر شد دو کشور نمایندگانی برای تشکیل کارگروه مشترک و تدوین سند همکاری معرفی کنند.
همچنین بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در این جلسه به تشریح ابعاد مختلف کریدورهای ترانزیت داده و ظرفیتهای همکاری در این حوزه پرداخت.


منبع:

1404/02/31
13:42:37
5.0 / 5
37
تگهای خبر: آموزش , ارتباطات , تخصص , تكنولوژی
این مطلب پارسی کاو را پسندیدین؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران پارسی کاو در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ParsiKav