گزارش پارسی كاو؛

تسهیلات ارتباطی برای زائرین اربعین

تسهیلات ارتباطی برای زائرین اربعین

به گزارش پارسی کاو، برنامه های وزارت ارتباطات و سازمان فضایی برای ارتباطات پایدار در اربعین شامل استقرار و ارتقای کیفیت سرویس دهی بالن فضایی، سرویس اینترنت مجانی و بسته فناورانه شرکتهای دانش بنیان اعلام گردید.



به گزارش پارسی کاو به نقل از مهر، دسترسی به شبکه های ارتباطی در عصر دیجیتال یکی از مهم ترین ارکان ارزیابی کیفیت زندگی است. الان میلیاردها انسان در گوشه و کنار دنیا روزانه ساعتهای متمادی برای ارتباط با اعضای خانواده و دوستان خود از ابزارهای ارتباطی استفاده می نمایند. برای برقراری ارتباطی پایدار و بدون اختلال ایجاد زیرساخت های مخابراتی ضروریست و از همین رو دولت ها در سرتاسر دنیا سالانه بخش قابل توجهی از بودجه کشور خویش را به توسعه شبکه های ارتباطی اختصاص می دهند. حالا در آستانه اربعین سید و سالار شهیدان جمعیت زیادی از عاشقان امام حسین (ع) از مناطق مختلف ایران راهی شهرهای مقدس نجف و کربلا شده اند و هرچه به روز اربعین نزدیک تر می شویم جمعیت بیشتری برای زیارت به عتبات عالیات مشرف می شوند.
طبق بررسی های صورت گرفته یکی از نیازهای ضروری زائرین اربعین دسترسی به سرویسهای شبکه ارتباطات از قبیل امکان برقراری تماس صوتی و تصویری و ارسال پیام به ایران و سایر نقاط جهان است. باآنکه در چند سال قبل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بعنوان متولی توسعه خدمات ارتباطی در کشور کوشیده است در روزهای اربعین حسینی سرویسهای اینترنت مجانی در ایران و عراق به زائرین عرضه نماید، ولی به علت عدم آمادگی زیرساخت ها و در بعضی موارد، همکاری نکردن دولت عراق در عرضه خدمات ارتباطی باکیفیت، زائرین برای تماس با خانواده خود در ایران با مشکلاتی روبه رو بوده اند.
در ایام اربعین علاوه بر حضور میلیونها زائر مسلمان در شهرهای نجف و کربلای معلی جمعیت زیادی از مردم کشورمان هم به منظور خروج از ایران و ورود به خاک عراق به پایانه های مرزی رجوع می کنند. جمعیت میلیونی زائرین در پایانه های مرزی ایران و قرار برای ارتباط با شهرهای مختلف کشورمان و همینطور زائرانی که در عراق حضور دارند نیازمند استمرار خدمات ارتباطی از قبیل اینترنت ثابت و سیار هستند.
زیرساخت های ارتباطی موجود در نقاط مرزی مشترک ایران و عراق به علت فرسودگی و نداشتن قابلیت عرضه خدمات به جمعیت انبوه زائرین اربعین نیازمند به رورسانی دائمی است و در همین راستا وزارت ارتباطات و شرکتهای تابع این وزاتخانه با همراهی اپراتورهای سیار و ثابت با راه اندازی امکانات ارتباطی جایگزین می کوشند کیفیت عرضه سرویسهای اینترنت به مردم را در حد مطلوب حفظ کنند. پیشبینی می شود در اربعین سالجاری بیشتر از ۵ میلیون نفر از ایران در این سفر معنوی حضور پیدا کنند. بدون شک یکی از مطالبات به حق این تعداد از زائرین ایرانی عرضه اینترنت مجانی و باکیفیت در نقاط مرزی مشترک ایران و عراق و مسیرهای مورد تردد در کشور عراق است.
برنامه ریزی برای عرضه سرویسهای متنوع ارتباطی به زائرین اربعین
در مراسم اربعین سالجاری وزارت ارتباطات می خواهد با هدف جلب رضایت زائرین و توسعه خدمات ارتباطی در اقصی نقاط کشور با مشارکت اپراتورها، اینترنت مجانی را در اختیار کاربران قرار دهد.
بر اساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شرکت ارتباطات زیرساخت، سازمان فناوری اطلاعات ایران، سازمان فضایی ایران و شرکت ملی پست تمامی امکانات و ظرفیت های خویش را به منظور تسهیل سفر اربعین برای زائرین ایرانی به کار گرفته اند.
در همین رابطه مدتی پیش عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از طریق اندازی شبکه فیبر نوری در راه شهرهای نجف تا کربلا اطلاع داده بود، ولی به علت گستردگی این پروژه و احتیاج به زمان بیشتر جهت راه اندازی کامل آن زارع پور بیان نمود: شبکه فیبرر نوری نجف تا کربلا سال آینده مورد بهره برداری قرار می گیرد.
با وجود عدم امکان بهره برداری از شبکه فیبر نوری مشترک ایران و عراق در فاصله شهرهای نجف اشرف تا کربلای معلی ضمن هماهنگی صورت گرفته بین سازمان تنظیم مقررات ایران و رگولاتوری عراق اینترنت وای فای مجانی به زائرین عرضه می شود. مجید حقی، معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری جمهوری اسلامی ایران در مورد عرضه سرویسهای ارتباطی مجانی به کاربران عنوان کرده است: ۵۰ نقطه اتصال به وای فای (wifi) مجانی توسط اپراتور ITPC عراق در طول مسیر پیاده روی اربعین برای زائرین ایرانی به راه افتاده است. همینطور اپراتورهای عراقی برای کاهش هزینه رومینگ آمادگی خویش را برای همکاری با اپراتورهای ایرانی در روزهای اربعین حسینی اعلام نموده اند.
تقویت تجهیزات مخابراتی در مناطق مرزی مشترک ایران و عراق
تجربه برگزاری مراسم اربعین در سالهای گذشته نشان داده است تجهیزات مخابراتی و آنتن های بی تی اس موجود در پایانه های مرزی ایران و عراق به علت حجم بالای استفاده زائرین گاها به حالت اشباع می رسد و عملاً شبکه از دسترسی خارج می شود. به اعتقاد کارشناسان برای پیشگیری از این اتفاق لازم است تدابیر ویژه ای اندیشیده شده و تجهیزات مناسب به نواحی مورد نیاز انتقال پیدا کند. وزیر ارتباطات در مورد تأمین پایداری خدمات شبکه های ارتباطی در نواحی مرزی مشترک ایران و عراق عنوان کرده است: آنتن دهی شبکه ارتباطات همراه در طول مسیرهای مورد تردد زائرین و همینطور در نقاط مرزی با استفاده از تقویت کننده های سیار تقویت می شود. پیشبینی شده است در مرز پرتردد مهران هم بالن سازمان فضایی مستقر شود و اینترنت به صورت مجانی در اختیار مردم قرار گیرد. با این وجود همچنان سفارش می نماییم مردم از سیمکارت های عراقی استفاده نمایند تا مجبور به پرداخت هزینه رومینگ نشوند.
بزرگ ترین اپراتور اینترنت ثابت کشور به منظور ارتقای کیفیت سرویسهای ارتباطی در نواحی مرزی در روزهای اربعین برنامه ریزی ویژه ای انجام داده است. محمدرضا بیدخام، مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل این شرکت در رابطه با سرویسهای مخابراتی ویژه اربعین اظهار نمود: این اپراتور سال جاری تمهیدات ویژه ای برای پایداری ارتباطات مسیرهای منتهی به پایانه های چذابه، شلمچه و مهران و خسروی در استانهای خوزستان، ایلام، کرمانشاه اندیشیده است. با تقویت شبکه و افزایش ظرفیت، پهنای باند مورد نیاز نهادها و سازمان های مختلف همچون اپراتورهای ارتباطی، راهداری و حمل و نقل جاده ای، صدا و سیما، پایانه های گمرک مرزی، نیروی انتظامی و نهادهای امنیتی و.. را تأمین می نماییم.
تعهد رگولاتوری عراق به عرضه اینترنت مجانی در راه نجف-کربلا
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات همینطور در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری مهر در مورد خدمات ارتباطی در روزهای اربعین تاکید کرده است: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری دستگاههای مسئول توسعه شبکه ارتباطات در عراق می کوشد که سرویس اینترنت مجانی برای زائرین ایرانی در خاک عراق در دسترس باشد. در همین راستا از تمام ظرفیت ارتباطی مشترک بین دو کشور در بسترهای فیبر و غیرفیبر استفاده می شود.
وی اضافه کرد: رگولاتوری عراق متعهد شده است که در راه نجف تا کربلا به زائرین اربعین حسینی اینترنت مجانی عرضه نماید و مقرر است اپراتورهای عراقی شرایط لازم برای دسترسی به این شبکه را برای مردم مهیا کنند.
وزیر ارتباطات همینطور عنوان کرد: اپراتورهای عراقی اعلام نکردند که سرویس اینترنت مجانی برای ایام اربعین با چه کیفیتی عرضه می شود ما امیدواریم زائرین از این خدمات رضایت داشته باشند.

وی همینطور ضمن اشاره به پروژه راه اندازی شبکه فیبر نوری ایران و عراق در راه نجف تا کربلا اظهار داشت: این پروژه ان شاءالله سال آینده بهره برداری می شود. در هر صورت سال جاری اینترنت مجانی طبق توافق انجام شده بین ایران و عراق به زائرین عرضه می شود.
زارع پور اظهار داشت: سال جاری برای نخستین بار شرکتهای فناوری اطلاعات کشور آستین بالا زده اند و یک «بسته فناورانه» برای «تسهیل سفر و عرضه خدمت» به زوار آقا اباعبدلله الحسین ضد السلام در روزهای اربعین عرضه کرده اند. مهم ترین امکاناتی که توسط اپلیکیشنها و پلتفرمهای داخلی برای زوار عزیز فراهم گشته است معرفی شده ند که بعضی از آنها عبارتند از: اشتراک وسیله نقلیه تا مرزها، تعیین موقعیت بدون احتیاج به اینترنت، خدمات برخط پزشکی، تماس صوتی مجانی از پیام رسان های داخلی منتخب به تلفن های ثابت و سیار کشور، ساماندهی خدام و خدمت گیرندگان، نمایش اطلاعات مراکز خدماتی و موکب ها و خدمات آنها روی نقشه، خدمات مسیریابی در کشور عراق و چند مورد دیگر که اطلاعات تکمیلی آن در سایت arbaeen.ito.gov.ir قابل مشاهد است.
وی خاطرنشان کرد: هفته گذشته در گفتگوی تلفنی با وزیر ارتباطات عراق، ارائه خدمات ارتباطی و تأمین اینترنت مناسب برای زائرین از سوی اپراتور های عراقی مورد تاکید قرار گرفت و ایشان هم قول مساعد دادند که در نقاطی از مسیر پیاده روی، اینترنت مجانی به صورت وای فای از جانب اپراتورهای عراقی در اختیار زائرین عزیز قرار گیرد.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: همکارانم در بخشهای مختلف وزارت خانه و اپراتورهای تلفن همراه هم تلاشهای مختلفی را برای ارتقا زیرساختهای ارتباطی به عمل آورده اند که مهم ترین آنها عبارت است ارتقاء و بهبود کیفیت ارتباطات در مرزهای غرب و جنوب غربی از راه استقرار حداقل ۳۰ سایت سیار، تأمین اینترنت مجانی از مسیر کربلا تا نجف در حداقل ۱۱ موکب با همکاری اپراتورهای عراقی، تأمین اینترنت مجانی در ورودی سه شهر در راه مهران تا نجف با همکاری اپراتور عراقی، استقرار بالن سازمان فضایی در شهر مهران برای عرضه اینترنت مجانی به زوار عزیز.
استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها برای افزایش کیفیت سرویسهای ارتباطی در روزهای اربعین
از سوی دیگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی در روزهای اربعین همایشی تحت عنوان «همگام با اربعین، همراه با فناوری» را برگزار کرد. در این نمایشگاه شرکتهای دانش بنیان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات سرویسهای ارتباطی ویژه اربعین را معرفی کردند و وزیر ارتباطات ضمن گفتگو با مدیران این شرکت ها وعده داد در صورتیکه خدمات ارتباطاتی معرفی شده در این همایش بعد از ارزیابی های فنی مورد تأیید قرار گیرد از ظرفیت آنها برای عرضه خدمات با کیفیت ارتباطی به زائرین استفاده می شود.
زارع پور در همایش همگام با اربعین، همراه با فناوری بیان نمود: بعد از اربعین هم بررسی توانایی ها ادامه خواهد یافت که با استفاده از آن خدمات بهتری در سال آینده به زائرین عرضه شود. در نظر داریم خدمات وزارت ارتباطات برای سفر اربعین سال به سال کیفیت بالاتری پیدا کند. طبق بررسی های صورت گرفته دانش بنیان های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات آمادگی لازم برای عرضه خدماتی مختلفی در زمینه مسیریابی، تعیین موقعیت جغرافیایی، پیام رسان، تماس صوتی و تصویری و سایر خدمات ارتباطی به زائرین اربعین حسینی را دارند.
استقرار بالن فضایی در مرز مهران بعنوان پشتیبان خدمات ارتباطی
سازمان فضایی ایران هم برای پیشگیری از هرگونه اختلال در برقراری ارتباطات در مناطق مرزی مرود تردد زائرین اربعین حسینی از امکانات خود بهره گرفته و مقرر است بالن سازمان فضایی ایران برای عرضه اینترنت وای فای مجانی در پایانه مرزی مهران مستقر شود.
دکتر حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران در همین رابطه به خبرنگار مهر می گوید: در رابطه با اربعین سرویسی که از جانب سازمان فضایی به زائرین عرضه می شود خدمات اینترنتی توسط بالن فضایی است که در مرز مهران طی روزهای آتی مستقر می شود.
وی اضافه کرد: ما در سال های گذشته هم این تجربه را داشتیم اما با عنایت به این که وقتی جمعیت زیاد می شود به هر صورت امکان اشباع و تجربه ارتباط نامناسب وجود دارد، در سال های گذشته این سرویس با اشکالات فنی همراه بود. سال جاری تلاش کردیم این اشکالات فنی را برطرف نماییم و خدمات به صورت بدون قطعی و باکیفیت بالاتری عرضه شود.

وی با اشاره به اینکه خدمات مخابراتی مبتنی بر بالن قدمتش به سال های ۹۶ و ۹۷ بر می گردد، اظهار داشت: بالن در روزهایی که با وقوع سیل مواجه بودیم تجربه خوبی برای ما به همراه داشت.
رئیس سازمان فضایی ایران اظهار داشت: حالا مشکلات فنی سیستم بالن و زیرسیستم های مخابراتی که در این خصوص مورد استفاده قرار می گیرد، برطرف شده و در منطقه ای با وسعت حدود ۱۰ کیلومتر خدمات اینترنتی فراهم می شود. این سرویس می تواند برای هزار نفر بدون هیچ مشکلی خدمت رسانی کند.
اکنون مشکلات فنی سیستم بالن و زیرسیستم های مخابراتی که در این خصوص مورد استفاده قرار می گیرد، برطرف شده و در منطقه ای با وسعت حدود ۱۰ کیلومتر خدمات اینترنتی فراهم می شود. این سرویس می تواند برای هزار نفر بدون هیچ مشکلی خدمت رسانی کند
وی تصریح کرد: در مرز مهران ما تجمعی داریم که مرتبا پر و خالی می شود ازاین رو در روزهای اربعین بالن فضایی می تواند بعنوان یک بک آپ و پشتیبان خوب برای سایر سرویسهای ارتباطی عمل کند.
سالاریه تاکید کرد: در کل بالن فضایی به شعاع ۱۰ کیلومتر و برای تعداد هزار نفر به صورت همزمان و بدون قطعی سرویس خواهد داد.
وی عنوان کرد: اگر این سیستم را بخواهیم بعنوان تنها زیرساخت ارتباطی در نظر بگیریم، این حجم از سرویس دهی مسلما کم است اما از آنجائیکه بالن فضایی سیستم پشتیبان سایر مجموعه های سرویس دهی است، انتظار می رود که تعداد نفرات و مساحت تعیین شده مناسب باشد.
خدمات اپراتورهای شبکه سیار برای مسافران کربلای معلی
بخش قابل توجهی از تبادل دیتا در روزهای اربعین حسینی در ایران و عراق به شبکه ارتباطات سیار مرتبط می باشد و خیلی از زائرین برای اتصال به اینترنت و تماس با اعضای خانواده خود از تلفن همراه استفاده می نمایند. به علت فعال سازی سرویس رومینگ بعد از خروج هرکدام از مشترکان اپراتورها از کشور برقراری هرگونه ارتباط از عراق با ایران مستلزم پرداخت هزینه قابل توجهی است. هزینه بالای رومینگ مشکلی جدی برای زارئران ایرانی به وجود آورده و با وجود این که اپراتورهای عراقی وعده داده اند سرویسهای اینترنت ارزانقیمت را در اختیار زائرین قرار دهند، ولی خیلی از مسافران عتبات عالیات ترجیج می دهند در مدت حضور خود در کشور عراق از سیمکارت ایرانی استفاده نکنند.
در اربعین ۱۴۰۱ دو اپراتور بزرگ ارتباطات سیار برای تسهیل خدمات ارتباطی این سفر معنوی سرویسهای ویژه ای را در نظر گرفته اند که همچون آنها میتوان به کاهش ۷۵ درصدی تعرفه اتصال به اینترنت و تماس و ارسال پیامک و همینطور معرفی بسته های اقتصادی مخصوص اربعین حسینی اشاره نمود. هر دو اپراتور بزرگ ارتباطات سیار در ایران کدهای دستوری مخصوصی را برای فعال سازی بسته اینترنت رومینگ ویژه ایام اربعین معرفی کرده اند.
البته کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به زائرین سفارش می کنند برای کاهش هزینه استفاده از شبکه ارتباطات در مدت حضور در کشور عراق از سیمکارت های عراقی استفاده کنند؛ چونکه این خدمات این سیمکارت ها مشمول قوانین رومینگ بین المللی نمی گردد.
شرکت ملی پست هم به منظور تسهیل حضور در مسافرت معنوی اربعین برنامه ریزی گسترده ای انجام داده است و این شرکت بعنوان بزرگ ترین اپراتور پستی کشور خدمات مختلفی را به زائرین عرضه می دهد.
سعید شریف زاده، رئیس ستاد اربعین شرکت ملی پست اظهار داشت: نرم افزاری با نام «پست یافته» برای تسهیل سفر زائرین به عتبات عالیات طراحی و راه اندازی شده و شرکت پست از راه این نرم افزار و اطلاعاتی که در آن وجود دارد اسناد مفقوده را به صاحبان آنها را می رساند. تمام پیشبینی های لازم برای توزیع مطلوب بارکدهای قابل رهگیری در سامانه پست یافته شده است. برچسب بارکدها در پایانه های مرزی شروع شده و زائرین می توانند این برچسب ها روی کوله یا تلفن همراه خود بچسبانند.
اشتیاق وصف ناپذیر عاشقان امام حسین (ع) برای حضور در راهپیمایی اربعین در چند سال قبل به وضوح نشان داده توسعه شبکه ارتباطات سیار و ثابت در نواحی مرزی مشترک ایران و عراق و همینطور مسیرهای مورد تردد زائرین در فاصله بین شهرهای نجف تا کربلا ضروری می باشد. ارتقای کیفیت و کاهش هزینه استفاده از خدمات ارتباطی در روزهای اربعین نه تنها باعث افزایش رضایت زائرین می شود بلکه سبب رفع نگرانی مسافران عتبات عالیات شده و برقراری ارتباط صوتی، تصویری و متنی بین شهرهای ایران و عراق را تسهیل می کند.

1401/06/16
10:59:36
5.0 / 5
408
تگهای خبر: اپلیكیشن , ارتباطات , امنیت , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
ParsiKav