آکسفورد درحال ساخت واکسن تک دوز هاری

آکسفورد درحال ساخت واکسن تک دوز هاری

به گزارش پارسی کاو واکسن تک دوز هاری که توسط دانشگاه ˮآکسفوردˮ، گامی امیدوارکننده برای مبارزه با این بیماری لاعلاج است و اخیرا آزمایشات انسانی فاز اول خویش را با موفقیت پشت سر گذاشته است.


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، هاری یک ویروس مسری است که تهدیدی جدی به منظور زندگی انسان است. در حالیکه موارد هاری در سرتاسر جهان بخصوص در بخش هایی از آفریقا ظاهر می شود، در هند و چین هم شایع است. جوانان به صورت ویژه در مقابل این بیماری صدمه پذیر هستند و کودکان زیر ۱۵ سال تقریباً ۴۰ درصد از موارد مبتلا شدن را می سازند.
بنا بر این است که ساخت و توسعه یک واکسن جدید و تک دوز بسیار اهمیت دارد. حالا محققان دانشگاه "آکسفورد" نتایج امیدوارکننده ای را از فاز یک کارآزمایی بالینی واکسن جدید هاری خود معروف به "ChAdOx۲ RabG" گزارش کرده اند. طبق این گزارش، این نخستین بار است که واکسن جدید هاری روی انسان آزمایش می شود.
با این آزمایش معروف به "RAB۰۰۱"، محققان با تحلیل و بررسی سطوح آنتی بادی های خنثی کننده هاری که یک شاخص مهم موفقیت در واکسن های هاری است، امنیت و پاسخ های ایمنی واکسن را مشاهده نمودند. این مطالعه شامل ۱۲ شرکت کننده داوطلب بود. شش نفر از افراد دوز بالایی از "ChAdOx۲ RabG" را دریافت نمودند، در حالیکه سه نفر دوز متوسط ​​و سه نفر دیگر دوز پایینی دریافت نمودند.
پاسخ های ایمنی قوی در مقابل هاری
همه داوطلبانی که دوز متوسط ​​یا بالا را دریافت نمودند، سطوحی از آنتی بادی های خنثی کننده را تولید کردند که معادل آستانه حفاظتی ۰.۵ واحد در میلی لیتر بود که یک واحد بین المللی است که توسط سازمان بهداشت جهانی تعیین شده است. این عدد نشان دهنده پاسخ های ایمنی قوی در مقابل بیماری هاری در عرض دو ماه بعد از دریافت واکسن است.
همینطور پاسخ های ایمنی طولانی مدت نشان داده که اثر این واکسن، طولانی مدت است. یک سال بعد از واکسیناسیون، هفت نفر از بیمارانی که دوزهای متوسط ​​یا بالا را دریافت کرده بودند، برای آزمایش تکمیلی به لابراتوار بازگشتند. شش نفر از آنها دارای سطوح آنتی بادی خنثی کننده بیشتر از آستانه حفاظتی بودند. این مورد ثابت می کند که پاسخ ایمنی واکسن، پایدار می باشد.
"سندی داگلاس" استادیار و محقق ارشد این آزمایش در دانشگاه "آکسفورد" در بیانیه مطبوعاتی انتشار یافته اظهار داشت: ما کاملاً از این نتایج اولیه خوشحالیم، چون که واکسن حتی بهتر از آنچه انتظار داشتیم عمل کرده است. مشکلات واکسن های موجود هاری این است که گران هستند و به دوزهای مختلف نیاز دارند. ما بسیار امیدواریم که آزمایشات گسترده در کشورهای صدمه دیده ثابت کند که این واکسن جدید می تواند واکسیناسیون معمول، مقرون به صرفه و تک دوز را در مقابل این بیماری ویرانگر برای افرادی که در چنین مناطقی زندگی می کنند، ممکن کند.
دکتر "دانیل جنکینگ سرپرست این تیم تحقیقاتی اظهار داشت: واکسن های جدید هاری مبتنی بر تکنولوژی های واکسن مدرن می توانند به ابزارهای مهمی در جلوگیری از ده ها هزار مرگ ناشی از هاری تبدیل شوند. داده های قوی آزمایش های بالینی اولیه ما با "ChAdOx۲ RabG" از توسعه بیشتر این رویکرد پشتیبانی می کند.
توسعه بر مبنای نسخه اصلاح شده ژنتیکی ویروس سرماخوردگی
واکسن "ChAdOx۲ RabG" بر مبنای عامل انتقال "ChAdOx۲" که یک نسخه ژنتیکی تغییر یافته و ضعیف تر از ویروس سرماخوردگی(آدنوویروس) است، ساخته شده و شبیه به فناوری به کار رفته در واکسن آسترازنکا برای بیماری کووید-۱۹ است.
برنامه بعدی محققان، توسعه بیشتر این واکسن با عنایت به نتایج امیدوارکننده از آزمایش RAB۰۰۱ و هموار کردن راه برای آزمایش های بالینی در مقیاس بزرگتر است.
هم اکنون، این تیم درحال انجام کارآزمایی بالینی فاز ۲ در تانزانیا برای ارزیابی ایمنی و ایمنی زایی آن است. یافته های آن کارآزمایی اواخر سال جاری منتشر می شود و نتایج نهایی آن تا آخر سال ۲۰۲۳ منتشر خواهد شد.
نتایج این مطالعه در مجله The Lancet Microbe انتشار یافته است.




منبع:

1401/05/08
13:10:10
5.0 / 5
620
تگهای خبر: امنیت , تكنولوژی , شركت , فناوری
این مطلب پارسی کاو را پسندیدین؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران پارسی کاو در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ParsiKav