ربات هایی که روزی جای دارو را می گیرند!

ربات هایی که روزی جای دارو را می گیرند!

پژوهشگران آمریکایی، ربات های کوچکی ابداع نموده اند که توانایی دارورسانی دارند و شاید روزی جایگزین دارو شوند.


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا و به نقل از نیوز8پلاس، شاید بزودی ربات های کوچکی معروف به "MANiAC" برای دارورسانی به کار بروند. پژوهش جدید نشان داده است هنگامی که این ربات های کوچک با استفاده از یک ناحیه مغناطیسی مدیریت شوند، می توانند به بافت های عصبی نخاع راه یابند و دارو را به مکان های دقیق برسانند.
کنار آمدن با بیماری های سیستم عصبی مرکزی امکان دارد دشوار باشد. "لامار مایر"(Lamar Mair)، از شرکت آمریکایی "Weinberg Medical Physics" اظهار داشت: دارورسانی به صورت خوراکی یا وریدی برای هدف قرار دادن سرطان ها یا بیماری های عصبی امکان دارد قسمت هایی از بدن و سیستم عصبی را تحت تأثیر قرار دهد که به بیماری مربوط نیستند. دارورسانی هدفمند می تواند اثربخشی را افزایش و عوارض جانبی را کم کند.
یکی از روش های دستیابی به دوز متمرکز این است که از ربات های کوچکی استفاده گردد تا دارو به قسمت های خاصی برسد. باآنکه این پژوهش هنوز در مراحل ابتدایی به سر می برد اما پژوهشگران شکل های گوناگونی از میکروربات ها یا میلی ربات ها را ابداع نموده اند که امکان دارد بتوانند این هدف دور از دسترس را برآورده کنند. مهم ترین مشکل در مورد این ربات ها، کنترل آنها هنگام حرکت در بافت های بدن است.
میادین مغناطیسی، یک روش امیدوارکننده برای مرتفع ساختن مشکل مدیریت ربات ها هستند چونکه بر بافت ها اثر نمی گذارند و معمولاً از ایمنی برخوردار می باشند. ربات های MANiAC، ربات های کوچکی هستند که نانومیله های مغناطیسی را در بر دارند. این خصوصیت به آنها امکان می دهد تا در واکنش به میدان مغناطیسی که از بیرون به کار گرفته می شود، حرکت کنند.
پژوهشگران تصمیم گرفتند که ربات های MANiAC را تحت شرایطی که امکان دارد بر بدن حاکم باشد، مورد بررسی قرار دهند. این شرایط، ساختار پر پیچ و خم سیستم عصبی را که مایع مغزی-نخاعی در آن جاری است هم در بر می گیرد.
پژوهشگران، انعطاف پذیری ربات های MANiAC را برای بالا و پایین رفتن و انتقال یافتن از میان مایع مغزی-نخاعی مورد بررسی قرار دادند. آنها برای ارزیابی مهارت ربات ها، آنها را روی مغز موش صحرایی و نخاع موش آزمایش کردند.
آزمایش ها حاکی از این است که شاید روزی بتواند از این ربات ها بعنوان جایگزین دارو بهره برد.
این پژوهش، در مجله "Frontiers in Robotics and AI" به چاپ رسید.




منبع:

1400/05/22
12:26:24
5.0 / 5
510
تگهای خبر: شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
ParsiKav