10 كشف عجیب كه در مریخ انجام شده است

10 كشف عجیب كه در مریخ انجام شده است

پارسی كاو: مریخ یك سیاره عظیم و عجیب و دارای آتشفشان های بزرگ، دره های عمیق و دهانه هایی است كه ممكنست میزبان حیات باشند و تمامی این ها مریخ را به یك مكان اعجاب انگیز برای گردشگران آینده تبدیل نموده است.


به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا، در این خبر می خواهیم ۱۰ سوژه عجیبی را كه دانشمندان بر روی سیاره سرخ كشف كرده اند، معرفی نماییم. "وایكینگ ۱"(Viking ۱) نام نخستین فضاپیما از دو فضاپیمایی بود كه طی برنامه وایكینگ ناسا به مریخ فرستاده شد. این فضاپیما در تاریخ ۲۰ اوت ۱۹۷۵ به فضا پرتاب شد و در ۱۹ ژوئن ۱۹۷۶ به مدار مریخ وارد گردید. فرود بر سطح سیاره برای تاریخ ۴ ژوئیه برنامه ریزی شده بود، اما تصویربرداری از محل فرود نشانگر محلی بسیار ناهموار بود و فضاپیما نمی توانست فرود امنی داشته باشد بدین سبب فرود تا زمانی كه محلی مناسب تر یافت شود به تعویق انداخته شد. قسمتی از فضاپیما كه قرار بود بر سطح سیاره فرود بیاید در تاریخ ۲۰ ژوئیه از بخش مداری آن جدا شد و بر سطح مریخ فرود آمد.

كولونسی كوچك


سال قبل مریخ نورد "كنجكاوی"(Curiosity rover) ناسا تصویری از سطح این سیاره به ثبت رساند كه وجود یك شی عجیب بر روی سطح این سیاره را نشان می داد. دانشمندان نام این شی درخشان و عجیب را "كولونسی كوچك"(Little Colonsay) نامیدند. دانشمندان در ابتدا فكر می كردند این شی ممكنست یك شهاب سنگ باشد اما بعدها احتمالات دیگری نیز به ذهنشان آمد.

كد مورس


در ماه فوریه سال ۲۰۱۶ مدارگرد شناسایی مریخ(MRO – Mars Reconnaissance Orbiter) تصویری ثبت نمود كه سبب حیرت دانشمندان شد. ناسا موفق به كشف یك پدیده عجیب و غریب و زیبا در شن های مریخ شد.
این پدیده یك میدان تپه ای قابل توجه بوده كه شبیه به كد مورس می باشد. به باور پژوهشگران این كدها می تواند پیامی برای ما زمینی ها باشد. این تپه های شنی كه در این عكس دیده می شوند توسط دوربین "های- رایز" این مدارگرد گرفته شده است.
بگفته پژوهشگران، این نقاط و خطوط تیره قبلا نیز در مریخ كشف شده بود اما در این عكس كه از جنوب قطب شمال مریخ گرفته شده، یك الگوی كد مانند وجود دارد كه از نظر توپوگرافی(مكان نگاری) غیرمعمول است.
این خط های تیره توسط بادهای دو سویه تشكیل شده كه از هر دو جهت عمود بر تپه ها می وزند و شن و ماسه ها را به این خطوط قابل توجه تبدیل می كند. بطور كلی این تلماسه ها از اهمیت زیادی برخوردار می باشند چونكه یك آزمایشگاه طبیعی برای درك چگونگی عملكرد باد در شكل گیری این خطوط هستند.

سنگ های شبه ماهی


دانشمندان هنوز شواهد و مدارك كافی ندارند كه نشان دهد حیات در سیاره مریخ وجود دارد. مریخ نورد كنجكاوی ناسا در سال ۲۰۱۶ تصویری از سیاره سرخ ثبت نمود كه در آن سطح این سیاره دارای ناهمواری هایی است كه شبیه ماهی است.

دونات ژله ای


مریخ نورد "فرصت"(آپورچونیتی) در سال ۲۰۱۴ تصویری از مریخ ثبت نمود كه در آن برخی سنگ های سطح مریخ ظاهری همانند دونات ژله ای داشتند. بعد از انتشار این تصویر برخی افراد گفتند احیانا این ها قارچ های بیگانه هستند اما این نظریه اشتباه بود چونكه بعدها ناسا اعلام نمود ظاهر این سنگ ها به سبب قرار گرفتن مریخ نورد در زاویه ای خاص به این شكل در آمده است.

بلوبری


مریخ نورد فرصت در سال ۲۰۰۴ تصویری ثبت نمود كه طی آن سنگ ریزه های مریخ همانند بلوبری به نظر می رسیدند. این سنگریزه های كروی غنی از هماتیت هستند. آنها برای نخستین بار در سال ۲۰۰۴ در نزدیكی دهانه "فرام"(Fram) كشف شدند. هیچ فرضیه اثبات شده ای درباره نحوه شكل گیری این سنگ های كروی وجود ندارد. گوی های بلوبری كه در مناطق مختلف سیاره سرخ دیده شده اند، در اثر فعالیت آب های معدنی درون سنگ ها شكل گرفته اند كه نشانه ای از محیط مرطوب در مریخ باستانی است.

سنگ های كروی


مریخ نورد فرصت ناسا در سال ۲۰۱۲ تصاویری از اشكال كروی عجیب و غریب در نزدیكی لبه غربی دهانه اندیور به زمین مخابره كرد. این اشكال كروی تفاوت شایان توجهی با گوی های غنی از هماتیت با نام مستعار بلوبری داشتند كه مریخ نورد فرصت سال ۲۰۰۴ در نزدیكی محل فرود و در مناطق مختلف مریخ شناسایی كرده است. تجزیه و تحلیل های اولیه در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا(JPL) نشان میدهد كه این اجسام كروی به قطر سه میلی متر مانند گوی های بلوبری نیستند. بگفته دانشمندان در نگاه اول این اشكال كروی شباهت زیادی با بلوبری ها دارند، اما ماهیت آنها كاملا متفاوت می باشد و تابحال تجمع انبوهی از آنها در هیچ منطقه دیگری از مریخ دیده نشده است.

بهمن


مدارگرد شناسایی مریخ در سال ۲۰۱۰ موفق به ثبت پدیده ای بی نظیر از سیاره مریخ شد. در این تصویر ابری از ذرات در حال فرود از صخره های شیب دار مریخ هستند. علت احتمالی این پدیده یخ زدگی كربن دی اكسید است.

جزیره وافل شكل


در سال ۲۰۱۴ مدارگرد شناسایی مریخ تصویری از قسمتی از این سیاره ثبت نمود كه همانند یك جزیره شبیه شیرینی وافل است. وسعت این برآمدگی آن ۱.۲ مایل است.

سنگ تخم مرغی


یك شهاب سنگ آهنی كه حالا به آن سنگ تخم مرغ گفته می شود، در اكتبر سال ۲۰۱۶ توسط مریخ نورد كنجكاوی ناسا كشف شد. این شهاب سنگ در قسمت پایینی كوه شارپ در دهانه گیل در مریخ قرار دارد.

سنگ شبه صورت


فضاپیما وایكینگ ۱ ناسا یكی از نخستین ماموریت های موفق بود كه موفق به فرود بر روی مریخ شد. این عكس توسط دوربین های این فضاپیما در سال ۱۹۷۶ گرفته شده است. همانطور كه در تصویر نمایان است یك سنگ در مركز تصویر قرار دارد كه همانند صورت است و دیگر سنگ ها نیز ظاهری همانند خرگوش و دو مجسمه زنانه دارند.




منبع:

1398/10/11
23:40:48
5.0 / 5
4712
تگهای خبر: دوربین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
ParsiKav