با تلاش پژوهشگران استرالیایی

سلاح مبارزه با قارچ های عفونی ایجاد می شود

سلاح مبارزه با قارچ های عفونی ایجاد می شود

به گزارش پارسی كاو پژوهشگران استرالیایی قصد دارند با كمك برخی نانوذرات، نوعی قارچ كشنده را از بین ببرند و با آن مقابله كنند.


به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران "دانشگاه مانش" (Monash University) استرالیا، در بررسی جدیدی دریافته اند كه شاید نانوذرات بتوانند به سنسورهای زیستی تبدیل شوند و از مبتلا شدن به بیماری های كشنده ای كه به تجهیزات پزشكی مانند كاتتر نیاز دارند، پیشگیری كنند.
"كاندیدا آلبیكانس"(Candida albicans)، نوعی قارچ و مخمر است و می تواند مشكلی جدی برای افرادی باشد كه سیستم ایمنی آنها سركوب شده و به شكل جدی بیمار هستند.
پژوهشگران دانشگاه مانش، به بینش های جدیدی در مورد نانوذرات دست یافته اند و باور دارند كه می توان با كمك این نانوذرات، وجود میكروب های تهاجمی و كشنده را پیش بینی نمود و روش های درمانی هدفمندتر و كارآمدتری را عرضه داد.
این پژوهش كه به سرپرستی دكتر "سایمون كوری"(Simon Corrie)، استاد بخش مهندسی شیمی دانشگاه مانش صورت گرفته، یك همكاری بینارشته ای میان میكروب شناشان، ایمنی شناسان و مهندسان این دانشگاه به حساب می آید.
هگامی كه قارچ های كاندیدا آلبیكانس به ابزاری مانند كاتتر كه در بدن انسان كار گذاشته شده اند، برخورد می كنند، می توانند كشنده باشند. باآنكه این قارچ معمولا در بدن افراد سالم هم وجود دارد اما برای افرادی كه به بیماری وخیمی مبتلا هستند و یا سیستم ایمنی آنها سركوب شده، یك مشكل جدی به حساب می آید. این قارچ می تواند با استفاده از ابزاری مانند كاتتر بعنوان منبع عفونت، قلمروی خویش را تشكیل دهد و سپس با گسترش آن به جریان خون وارد شود و نهایتا به عفونت اندام های داخلی بیانجامد.


پروفسور "آنا تراون"(Ana Traven)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: میزان مرگ و میر در بعضی از بیماران می تواند حتی در صورت درمان، به ۳۰ تا ۴۰ درصد برسد. ما باور داریم كه اگر عفونت بموقع تشخیص داده شود، امكان درمان موفقیت آمیز با دارو و توقف عفونت بیشتر خواهد بود اما روش های تشخیصی كنونی، فاقد توانایی تشخیص بموقع هستند. ابداع یك سنسور زیستی برای شناسایی بموقع عفونت، روش بسیار كارآمدی خواهد بود.
پژوهشگران، اثرات نانوذرات و نحوه تعامل آنها را با سلول های ایمنی خون مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند كه نانوذرات به سلول های قارچ متصل می شوند اما آنها را مسموم نمی كنند.
تراول اضافه كرد: نانوذرات، قارچ را از بین نمی برند اما می توانند ذراتی را تولید كنند كه آنرا به دارو متصل كند.
این پژوهش، در مجله "ACS Applied Interfaces and Material" به چاپ رسید.



1398/08/20
10:33:13
5.0 / 5
4650
تگهای خبر: تجهیزات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
ParsiKav