كوچكترین شتاب سنج جهان ساخته شد

كوچكترین شتاب سنج جهان ساخته شد

پارسی كاو: پژوهشگران ˮموسسه سلطنتی فناوری كی تی اچˮ(KTH) سوئد در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه كوچكترین شتاب سنج جهان شده اند كه این وسیله می تواند بازی ها و فناوری های پوشیدنی را تغییر دهد.


به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا، از شتاب سنج های تعبیه شده در تلفن های هوشمند برای اندازه گیری جهت یابی دستگاه استفاده می شود.
پژوهشگران سوئدی بتازگی از نانومواد بسیار رسانا و گرافن برای ایجاد كوچكترین شتاب سنج جهان استفاده كردند.
از این ابزار پیشرفته می توان در فناوری های ناوبری كه می توانند در موبایل و بازی مورد استفاده قرار گیرد، استفاده نمود.
شتاب سنج تلفن های هوشمند یكی از مهمترین تجهیزات این تلفن ها محسوب می شوند. این شتاب سنج ها از چند سنسور و ساختارهای كریستالی میكروسكوپی كه به سبب نیروهای شتاب دهنده گرفتار لرزش می شوند ایجاد می شود كه این تجهیزات به آنها این امكان را می دهد كه سرعت و جهت را شناسایی كنند.
این فناوری امكان تغییر دوربین در گوشی هوشمند را بوسیله افقی به عمودی با حركت دادن تلفن به راحتی ممكن می سازد و از سویی دیگر به برنامه های نقشه یابی این امكان را می دهد سرعت كاربران هنگام رانندگی و سایر خاصیت های مبتنی بر حركت را محاسبه كنند.
حالا آخرین مرحله در نوآوری فناوری نانو یك شتاب دهنده كوچك است كه با استفاده از گرافن ساخته شده است. این ماده تنها چند اتم ضخامت دارد و در ساخت فیلترهای تصفیه آب دریا مورد استفاده قرار می گیرد.
تیم تحقیقاتی بین المللی "مؤسسه فناوری سلطنتی كی تی اچ" و با همكاری "دانشگاه فنی آخن" و "موسسه تحقیقاتی AMO GmbH" آخن آلمان موفق به توسعه این شتاب سنج شده اند. از شتاب سنج مذكور می توان در سیستم های نظارت بر بیماری های قلبی عروقی و فناوری های پوشیدنی بسیار حساس و فناوری های قابل حمل بهره برد.
"ژوگ فان"(Xuge Fan) پژوهشگر دانشكده گروه میكرو و نانوسیستم موسسه كی. تی. اچ توضیح داد كه گرافن و خصوصیات منحصر به فرد آن به او و دیگر پژوهشگران كمك كرده تا این شتاب سنج های فوق العاده كوچك را ایجاد كنند.
ایشان سپس اظهار داشت: بر طبق بررسی ها و مقایسه های انجام شده می توان اظهار داشت كه این كوچكترین شتاب سنج الكترومكانیكی گزارش شده در جهان است.
فان در اختتام اضافه كرد: این فناوری كاربرد بسیای در تلفن های هوشمند خواهد داشت برای اینكه می توان از آن در بازی و گام شمار و همین طور سیستم های نظارت بر بیماری های قلبی و فناوری های پوشیدنی ثبت حركت كه حتی كوچكترین حركات بدن انسان را نیز كنترل می كنند، استفاده نمود.
از دیگر كاربردهای بالقوه این فناوری می توان به وجود چند سنسور بسیار كوچك و محرك های همانند تشدید كننده، چرخش نما و میكروفن اشاره نمود. پژوهشگران امیدوارند بتوانند بزودی این فناوری را به بازار عرضه كنند.
یافته های این مطالعه در مجله "Nature Electronics" منتشر گردید.




منبع:

1398/06/13
14:51:42
5.0 / 5
4851
تگهای خبر: تجهیزات , دوربین , فناوری , قابل حمل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
ParsiKav