باندهای طلایی در انحصار صداوسیما مردم در نقاط کور جاده ای
پارسی کاو: نشست امروز وزارت ارتباطات با تمرکز بر بررسی وضعیت دیجیتال در چهارمحال وبختیاری، بار دیگر شکاف عمیق میان سیاستهای کلان و واقعیت های محرومیت استانی را آشکار کرد؛ استانی که هنوز تنها بخش کمی از مردمش به اینترنت ثابت دسترسی دارند.
نگار علی- بامداد امروز، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میزبان نشستی مهم با حضور ستار هاشمی، وزیر ارتباطات، مدیران ارشد شرکت ارتباطات زیرساخت، سازمان تنظیم مقررات، شرکت مخابرات و سازمان فناوری اطلاعات بود؛ نشستی که در آن، استاندار و مقام های استانی چهارمحال وبختیاری نیز حضور داشتند. محور اصلی این جلسه، بررسی وضعیت توسعه دیجیتال در یکی از محروم ترین استانهای کشور و یافتن راهی برای عبور از موانع مزمن توسعه نیافتگی بود.
استان چهارمحال وبختیاری در تله توسعه نیافتگی افتاده است چهارمحال وبختیاری سال هاست در رتبه های پایین شاخصهای توسعه قرار دارد و بنا بگفته مقام های استانی، هنوز تنها بخش کمی از مردم آن دسترسی به اینترنت ثابت دارند. ضعف زیرساخت ها، فرسودگی تجهیزات و نبود برنامه های آموزشی مدون در حوزه سواد دیجیتال، این استان را در موقعیتی قرار داده که تعدادی از مسؤلان آن، از اصطلاح «تله توسعه نیافتگی» برای توصیف وضع موجود استفاده می نمایند.
تبدیل دفاتر پیشخوان دولت به «حیات خلوت» برخی افراد در جلسه امروز، استاندار و معاونانش لیستی از مشکلات ریشه دار را پیش روی وزیر گذاشتند: از نبود دکل های پشتیبان و باتری های فرسوده ای که تنها دو ساعت در شرایط بحرانی دوام می آورند، تا فقدان مراکز جایگزین برای مخابرات، عدم ترخیص تجهیزات فناورانه مدارس، و حتی تبدیل دفاتر پیشخوان دولت به «حیات خلوت برخی افراد». افزون بر این، داده های ارائه شده نشان داده است که تنها دو سایت 5G در استان فعال است و برای رسیدن به پوشش حداقلی، دست کم به ۶۰ سایت دیگر نیاز خواهد بود.
در چنین شرایطی، مطالبه اصلی مقام های استانی از وزارت ارتباطات نه تنها گسترش زیرساخت های فنی، بلکه فراهم سازی عدالت در دسترسی دیجیتال، پیشرفت سواد دیجیتال کارکنان نهادهای اجرایی و ایجاد هم افزایی میان بخش های مختلف برای شکستن حلقه محرومیت است.
نمی توان نسخه ای یکسان برای همه استان ها پیچید و اگر مقرر است ابزارهایی مانند دستیار هوش مصنوعی به برنامه های ملی اضافه شود، باید زیرساخت های آن در استانهای محرومی چون چهارمحال وبختیاری نیز فراهم شود.
استاندار چهارمحال وبختیاری این جلسه، بار دیگر نشان داد که فاصله میان سیاستهای کلان فناوری اطلاعات کشور و واقعیت زندگی مردم در استانهای کمتر برخوردار تا چه حد عمیق است؛ فاصله ای که پر کردن آن، بالاتر از هر زمان دیگری به تصمیم گیری های جدی و عمل گرایانه نیاز دارد.
واکنش وزیر ارتباطات: «بهترین ناظران مردم هستند» بعد از طرح دغدغه های استاندار و معاونانش، ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با تاکید بر این که گزارش های ارائه شده باید با تجربه و قضاوت مردم هم خوان باشد، اظهار داشت: «بهترین ناظرهای عملکرد مدیران خود مردم هستند و گزارش هایی که هم اکنون ارائه شد باید مورد تأیید مردم نیز باشد.»
او ضمن اشاره به تغییر رویکرد دولت چهاردهم در حوزه ارتباطات اضافه کرد: «ما از مرحله پوشش صرف عبور کرده ایم و به دنبال اتصال هستیم. اتصال به این معناست که خدمات ارتباطی را تا خانه های مردم ببریم. لازمه این کار، ایجاد پوششی است که بتواند خدمات را تا ۳۰۰ متری خانوارها برساند.»
محدودیت منابع و کندی توسعه هاشمی با تاکید بر این که قسمتی از مشکلات به مدیریت استانی بازمی گردد، اظهار داشت: «ما در کشور با محدودیت منابع مواجه هستیم. اگر موانع در راه توسعه برطرف شود، سرمایه گذاری نیز سرعت بیشتری خواهد گرفت. کار توسعه در چهارمحال وبختیاری با کندی رو به رو است، اما دولت چهاردهم تا حالا ۱۵۰ میلیارد تومان در این استان سرمایه گزاری نموده است.»
راهکارهای فنی: از باند فرکانسی تا فیبرنوری وزیر ارتباطات در واکنش به گلایه ها درباره ی نقاط کور جاده ای در این استان، باند فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز را راهکاری مؤثر دانست و اظهار داشت: «این باندها حال در اختیار صداوسیماست، اما با همکاری این سازمان میتوان از ظرفیت آنها برای توسعه خدمات ارتباطی در جاده ها و مناطق کوهستانی بهره گرفت.»
او همین طور از برگزاری مزایده باندهای فرکانسی موردنیاز برای توسعه نسل پنجم موبایل آگاهی داد و با اعلان اینکه «اپراتورها برخلاف پروژه های USO در این عرصه نگاه اقتصادی دارند»، اضافه کرد: «نصب سایت های جدید نسل پنجم با سرعت دنبال خواهد شد.»
هاشمی توسعه ارتباطات بر پایه کابل های مسی را غیراقتصادی دانست و تاکید کرد: «از این رو، همکاران ما در شرکت مخابرات ایران توسعه بر اساس فیبرنوری را در دستور کار قرار داده اند.»
وعده ایجاد مرکز نوآوری و ۵۰۰ فرصت شغلی در بخش دیگری از این جلسه، رییس پارک فناوری اطلاعات از برنامه ریزی برای ایجاد یک مرکز کارآفرینی و نوآوری مشترک میان پارک استان و پارک فاوا اطلاع داد. او وعده داد که در چارچوب این همکاری، دست کم ۱۰۰ شغل مستقیم و ۴۰۰ شغل غیرمستقیم در استان ایجاد شود.
بگفته او، هدف گذاری این طرح تنها اشتغال زایی نیست؛ بلکه توسعه زیست بوم نوآوری و افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در استان نیز دنبال می شود. او تاکید کرد که برمبنای برنامه ریزی ها، سهم اقتصاد دیجیتال چهارمحال وبختیاری باید تا سال ۱۴۰۸ به ۱۰ درصد برسد.
به طور خلاصه تبدیل دفاتر پیشخوان دولت به «حیات خلوت» برخی افراد در جلسه امروز، استاندار و معاونانش فهرستی از مشکلات ریشه دار را پیش روی وزیر گذاشتند: از نبود دکل های پشتیبان و باتری های فرسوده ای که تنها دو ساعت در وضعیت بحرانی دوام می آورند، تا فقدان مراکز جایگزین برای مخابرات، عدم ترخیص تجهیزات فناورانه مدارس، و حتی تبدیل دفاتر پیشخوان دولت به «حیات خلوت برخی افراد». واکنش وزیر ارتباطات: «بهترین ناظران مردم هستند» پس از طرح دغدغه های استاندار و معاونانش، ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با تکیه بر اینکه گزارش های عرضه شده باید با تجربه و قضاوت مردم هم خوان باشد، عنوان کرد: «بهترین ناظرهای عملکرد مدیران خود مردم هستند و گزارش هایی که حالا عرضه شد باید مورد تأیید مردم هم باشد.» او ضمن اشاره به تغییر رویکرد دولت چهاردهم در عرصه ارتباطات افزود: «ما از مرحله پوشش صرف عبور کرده ایم و بدنبال اتصال هستیم. کار توسعه در چهارمحال وبختیاری با کندی رو به رو است، اما دولت چهاردهم تا حالا ۱۵۰ میلیارد تومان در این استان سرمایه گزاری نموده است.» راهکارهای فنی: از باند فرکانسی تا فیبرنوری وزیر ارتباطات در واکنش به گلایه ها در رابطه با ی نقاط کور جاده ای در این استان، باند فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز را راهکاری مؤثر دانست و عنوان کرد: «این باندها حال در اختیار صداوسیماست، اما با همکاری این سازمان می توان از ظرفیت آنها برای توسعه خدمات ارتباطی در جاده ها و مناطق کوهستانی بهره گرفت.» او همچنین از برگزاری مزایده باندهای فرکانسی موردنیاز برای توسعه نسل پنجم موبایل آگاهی داد و با اشاره به اینکه «اپراتورها برخلاف پروژه های USO در این حوزه نگاه اقتصادی دارند»، افزود: «نصب سایت های جدید نسل پنجم با سرعت دنبال خواهد شد.» هاشمی توسعه ارتباطات بر پایه کابل های مسی را غیراقتصادی دانست و اشاره کرد: «از این رو، همکاران ما در شرکت مخابرات ایران توسعه بر مبنای فیبرنوری را در دستور کار قرار داده اند.» وعده ایجاد مرکز نوآوری و ۵۰۰ فرصت شغلی در قسمت دیگری از این جلسه، رئیس پارک فناوری اطلاعات از برنامه ریزی برای ایجاد یک مرکز کارآفرینی و نوآوری مشترک میان پارک استان و پارک فاوا اطلاع داد.
این مطلب پارسی کاو را پسندیدین؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران پارسی کاو در مورد این مطلب