تشخیص کم خونی از روی عکس ناخن بوسیله ی یک اپلیکیشن هوش مصنوعی
به گزارش پارسی کاو، یک اپلیکیشن جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، غربال گری کم خونی را با استفاده از عکس ناخن کاربر امکانپذیر می کند.
به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا، کم خونی بیشتر از دو میلیارد نفر را در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار می دهد؛ اما شاید یک اپلیکیشن جدید بزودی بتواند غربال گری قابل اعتماد و قابل دسترس را مستقیما در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد.
به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشی که با همکاری دکتر «اندرو لیون»(Andrew Lyon) استاد «دانشگاه چپمن»(Chapman University) انجام شده، از پیشرفت بزرگی در فناوری غیر تهاجمی حوزه سلامت رونمایی کرده است. این پیشرفت بزرگ، یک اپلیکیشن تلفن همراه است که با استفاده از هوش مصنوعی و عکس ناخن کاربر، کم خونی را تشخیص می دهد.
بررسی محققان نشان داده است که این اپلیکیشن غیر تهاجمی و مبتنی بر هوش مصنوعی، تخمین هایی را در رابطه با هموگلوبین عرضه می کند و این تخمین ها با نتایج بررسی های آزمایشگاهی سنتی در رقابت قرار می گیرند. این اپلیکیشن با بیشتر از ۱.۴ میلیون آزمایش انجام شده توسط بیشتر از ۲۰۰ هزار کاربر، یک راهکار مقیاس پذیر و کم هزینه را عرضه می دهد که دسترسی به غربال گری کم خونی را بخصوص در جوامع محروم و دورافتاده گسترش می دهد.
با افزایش دسترسی، این اپلیکیشن غربال گری قابل اعتماد را مستقیما در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد و امکان نظارت در لحظه بر سلامت و مداخله زودهنگام را فراهم می آورد. همچنین، این اپلیکیشن به کاربران امکان می دهد تا بدون انتظار برای نتایج آزمایشگاه، تصمیمات آگاهانه بگیرند. باآنکه این اپلیکیشن برای خودآزمایی درنظر گرفته نشده است اما به کاربران کمک می نماید تا بدانند چه زمانی باید با یک عرضه کننده خدمات درمانی مشورت کنند.
این اپلیکیشن بخصوص برای اشخاصی که به کم خونی مزمن مبتلا هستند، همچون افراد دچار بیماری کلیوی یا سرطان که اغلب به نظارت مکرر نیاز دارند، پرارزش است. این پژوهش نشان داد که استفاده از اپلیکیشن شخصی سازی شده برای این بیماران، دقت را حدودا ۵۰ درصد بهبود می بخشد و امکان مدیریت ایمن تر و آسان تر را در خانه فراهم می آورد. علاوه بر این، داده های موقعیت جغرافیایی، نخستین نقشه شیوع کم خونی در مقیاس شهرستان را در آمریکا فراهم نمود.
دکتر لیون اظهار داشت: این پژوهش که بیشتر از هشت سال در دست انجام شدن است، یک گام معنادار در جهت بهبود دسترسی در حوزه مراقبت های بهداشتی به حساب می آید. این پژوهش یک گواه بر همکاری بلند مدت و تعهد به توانمندسازی بیماران از راه نوآوری است.
این پژوهش در مجله «PNAS» به چاپ رسید.
منبع: پارسی كاو
این مطلب پارسی کاو را پسندیدین؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران پارسی کاو در مورد این مطلب