مدیر اداره كل حمایت از صنایع دستی میراث فرهنگی:

صنایع دستی اقتصاد هویتی است

صنایع دستی اقتصاد هویتی است

به گزارش پارسی کاو، مدیر اداره کل پشتیبانی از صنایع دستی میراث فرهنگی اظهار داشت: صنایع دستی را اقتصادی هویتی می دانیم؛ هم اقتصادیست و هم ارزش های فرهنگی را به همراه دارد. متاسفانه، صنایع دستی از ادبیات توسعه جا مانده است.


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا، محمدحسین عسکرپور، مدیر اداره کل پشتیبانی از تولید وزارت میراث فرهنگی امروز در رویداد ملی بانوی ایرانی؛ بالندگی اقتصادی اظهار داشت: هم از نظر اقتصادی و هم از نظر ارزش و هویتف صنایع دستی حائز اهمیت می باشد. صنایع دستی عبارت است از محصولاتی که بر پایه خلاقیت فردی، ذوق و زیباشناسی، با فرهنگ بومی و بینش فلسفی دارای اصالت و کاربرد تولید می شود. برمبنای تعریفی که یونسکو ارائه کرده، استفاده از ابزار و ماشین آلات تا جایی که کار دست و ذوق زیباشناسی فرد به عنوان مؤلفه اصلی تولید مطرح باشد، به رسمیت شناخته شده است.
وی اضافه کرد: آمار نشان میدهد که هم اکنون، برمبنای اطلاعات موجود در سامانه صدور مجوزها، حدود ۵۷۰ هزار نفر در صنایع دستی کشور مشغول به فعالیت هستند که ۸۰ درصد این جمعیت را بانوان می سازند. جالب است که ۹۰ درصد این افراد بصورت انفرادی کار می کنند. هر چه از خاصیت های صنایع دستی صحبت نماییم، باز هم کم گفته ایم. ما ۲۰ خاصیت را برای صنایع دستی شناسایی کرده ایم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
عسکرپور بیان کرد: صنایع دستی دارای خاصیت های اقتصادی منحصر به فردی است و سرمایه مورد نیاز برای اشتغال آن پایین است. با ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان در سال گذشته، ارزش افزوده بالایی تولید کردیم. مواد اولیه مورد استفاده، به طور معمول کم ارزش ترین هستند؛ به جز صنایع دستی فلزی. به عنوان مثال، در بافت ها از پشم استفاده می شود که ممکنست کم ارزش ترین جزء باشد یا در صنایع دستی چوب از دورریز چوب استفاده می شود و معرق چوب کالایی فاخر و هویت بنیاد است.
بگفته وی؛ اگر بخواهیم به فرهنگ اشاره نماییم، نقوشی که در هر منطقه مورد استفاده قرار می گیرند، معرف بینش فلسفی و فرهنگی مردم آن منطقه هستند.
عسکرپور بیان کرد: از جنبه اجتماعی، صنایع دستی خانواده محور است. تولید در خانواده در صنایع دستی به اثبات رسیده است. یک خانواده مولد می تواند با عاطفه، محبت و خلاقیت، تولید ثروت کند و از این راه به تولید محصولات خانگی بپردازد.
مدیر اداره کل پشتیبانی از صنایع دستی بیان کرد: در عرصه سیاسی، صنایع دستی به عنوان کالایی که دیپلماسی فرهنگی را با خود به همراه دارد، قابل بررسی است. نقوش ما نشان دهنده این است که ایرانیان در تاریخ، نقوشی از صلح و آرامش را در آثار خود به تصویر کشیده اند.
وی اضافه کرد: بر این اساس، ما صنایع دستی را اقتصادی هویتی می دانیم؛ هم اقتصادیست و هم ارزش های فرهنگی را به همراه دارد. متاسفانه، صنایع دستی از ادبیات توسعه جا مانده است.
عسکرپور معتقد می باشد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در برنامه هفتم، چند هدف گذاری انجام داده است. یکی از آنها این است که با توجه به این که جامعه ما بیشتر زنان و افرادی مستقل است، بخشنامه نحوه تشکل و تشکل سازی را در استانها به عهده خودشان گذاشته است. دولت موظف است که صادرات را دو برابر نماید و همین طور به اشتغال زایی دو برابر برسد.
وی ادامه داد: برای عملیاتی شدن این اهداف، باید جمعیت را بصورت تشکل های گروهی حمایت کنیم؛ حمایت فردی برای ما دشوار است. همچنین، باتوجه به عصر سوپر تکنولوژی و هوش مصنوعی، باید بسیار مراقب باشیم. در آینده نزدیک، افرادی که به هنر و صنایع دستی اهمیت می دهند، به این نکته توجه داشته باشند که درک اقتصادی اهمیت دارد. به عنوان مثال، چگونه الماس به خاطر کمیاب بودنش گران تر است؟ هنر صنایع دستی با ارزش و پروسه پیچیده ای هم راه است. به عنوان مثال تعدادی از استادان بوسیله صنایع دستی توانسته اند به بهبودی افراد دچار مشکلات روانی کمک کنند. این مساله نشان میدهد که صنایع دستی عزت آفرین و شادی بخش است و خلق اثر به انسان احساس خوبی می دهد و او را از مشکلات زندگی تسکین می بخشد.
عسکرپور تصربح کرد: متاسفانه، نمایندگان محترم ما گاهی نسخه ای یکسان به کشور می دهند. به عنوان مثال، حمایت های لازم همچون بیمه هنرمندان و معافیت های مالیاتی در وضعیت ناترازی و مشکلات دیگر مطرح می شود؛ البته بحث ناترازی بیمه ها مهم است؛ اما نباید سوبسیدهای لازم را از هنر حذف نمود. در این شرایط که با رقابت و تکنولوژی مواجهیم، باید صنایع دستی را حفظ نماییم.
مدیر اداره کل پشتیبانی از صنایع دستی میراث فرهنگی بیان کرد: باید جدی این مساله را بگیریم. به یک قانون خاص و حمایت های ویژه نیاز داریم. اقداماتی که ما انجام داده ایم شامل پیشنهاداتی به دولت برای مشوق های صادراتی است که به طور دقیقتر صنایع دستی را رونق دهد. درخواست داریم که با سازمان توسعه تجارت و سازمان هواپیمایی، حمل کالاهای صنایع دستی مشمول سوبسید شود.
وی اضافه کرد: ما به این باوریم که اگر در جنگ فرهنگی هستیم، باید بنیه فرهنگی را تقویت نماییم. خانواده ها ریشه اصلی این فرهنگ هستند و خانواده مولد، بوسیله توان مندی های خود تولید و ثروت به وجود می آورد.
عسکرپور بیان کرد: همین طور در وزارت توسعه صادرات، تلاش می نماییم شرکت های خصوصی را راه اندازی نماییم تا تشکل های تولیدی را به شرکت توسعه صادرات متصل نماییم و بتوانیم در نمایشگاه های بین المللی شرکت نماییم.



1403/12/11
22:30:23
5.0 / 5
211
تگهای خبر: تكنولوژی , شركت , محصولات , نمایشگاه
این مطلب پارسی کاو را پسندیدین؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران پارسی کاو در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ParsiKav