انجام نخستین آزمایش اختلاف منظر بین ستاره ای توسط فضاپیمای نیوهورایزنز
پارسی كاو: فضاپیمای رباتیك ˮنیوهورایزنزˮ(New Horizons) ناسا 4.3 میلیارد مایل مسافت را برای انجام نخستین آزمایش ˮاختلاف منظرˮ بین ستاره ای طی كرده است.
به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، جابجا شدن ظاهری یک شیء نسبت به زمینه اش که معلول جابجا شدن ناظر باشد را اِختِلافِ مَنظَر یا دیدگشت می گویند. این حرکت ظاهری در واقع معلول حرکت انتقالی زمین به دور خورشید است. این فضاپیما آزمایش مذکور را انجام داد تا نشان دهد موقعیت ستاره ها در فضا متفاوت از آنچه که در زمین مشاهده می شود، است.
فضاپیمای رباتیک "نیوهورایزنز" اولین فضاپیمایی بود که سیاره پلوتون را از نزدیک مورد بررسی قرار داد و الان این فضاپیما برای گرفتن عکسهایی از "یک آسمان بیگانه"(an alien sky) در فضا گشت می زند. این فضاپیما تابحال بیش از چهار میلیارد مایل از زمین فاصله گرفته و در حال ثبت تصاویری از مناظری است که در آن ستاره ها در مناطق مختلفی نسبت به آنچه از زمین مشاهده می شوند قرار گرفته اند.
تصاویر نشان میدهد که ستارگان نزدیک پلوتون همانند ستاره "پروکسیما قنطورس"(Proxima Centauri) و ستاره "ولف ۳۵۹"(Wolf ۳۵۹) در قسمت های مختلفی از آسمان قرار گرفته اند و مکان آنها نسبت به مکانی که منجمان از زمین شاهد آن بوده اند متفاوت می باشد. باتوجه به فاصله بین فضاپیما و سیاره پلوتون این فضاپیما توانست نخستین آزمایش "اختلاف منظر" بین ستاره ای را انجام دهد.
"آلن استرن"(Alan Stern) محقق اصلی فضاپیمای نیوهورایزنز از موسسه تحقیقات جنوب غربی(SWRI) اظهار داشت: باید بگوییم که دید فضاپیمای نیوهورایزنز به آسمان نسبت به آنچه ما از زمین مشاهده می نماییم متفاوت می باشد و این مساله به ما اجازه داده است کاری را انجام دهیم که قبلاً انجام نشده بود و این کار مشاهده ستارگان از فاصله بسیار نزدیک است. ما توسط داده های این فضاپیما درمی یابیم که موقعیت قرار گرفتن آنها در آسمان متفاوت از آنچه در زمین مشاهده می نماییم است.
پژوهشگران این تیم از ۲۲ تا ۲۳ آوریل جهت دوربین دوربرد تلسکوپ نیوهورایزنز را به سمت ستاره های نزدیک آن که دو ستاره "پروکسیما قنطورس"(Proxima Centauri) و ستاره "ولف ۳۵۹"(Wolf ۳۵۹) هستند، تغییر دادند.
طی این مدت فضاپیمای مذکور حدود ۴.۳ میلیارد مایل از زمین فاصله داشت که این مساله آنرا به انجام آزمایش اختلاف منظر قادر می ساخت.
استرن اظهار داشت: هیچ چشم انسانی با چشم غیر مسلح نمی تواند این تغییرات در مکان ستاره ها را تشخیص دهد.
انجام آزمایش اختلاف منظر به دانشمندان کمک می نماید تا فاصله ستاره ها از یکدیگر را اندازه گیری کرده و مکان آنها را در فضا تشخیص دهند.
نیوهورایزنز فضاپیمای رباتیک ناسا و قسمتی از برنامه های فضایی "مرزهای نو" است که در ۱۹ فوریه ۲۰۰۶ میلادی به سمت کمربند کویپر حرکت کرد. این کاوشگر فضایی که آنرا کاوشگر بین سیاره ای یا "سیاره پیما" هم خوانده اند، اولین فضاپیمایی است که به سمت پلوتون پرواز کرد و به مطالعه درباره این سیاره کوتوله و پنج قمر آن که تابحال شناخته شده، به ویژه" شارون"(Charon)، پرداخت. این کاوشگر فضایی ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۱۵ بعد از گذر از کنار پلوتون به سراغ کمربند کویپر رفت تا دستکم با یکی از اجرام این کمربند نیز دیدار کند.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4
منبع: پارسی كاو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب