چیاپس شكارچی حیات فرازمینی بعلاوه فیلم

چیاپس شكارچی حیات فرازمینی بعلاوه فیلم

به گزارش پارسی كاو آژانس فضایی اروپا(ESA) با اشتراك یك ویدیو از لحظه پرتاب ماهواره شكارچی سیاره های فراخورشیدی تا قرارگیری آن در مدار و توضیح نحوه كار آن به معرفی این ماهواره منحصر به فرد پرداخته است كه می تواند حامل خبر پیدایش حیات فرازمینی برای بشر باشد.


به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا و به نقل از ESA، آژانس فضایی اروپا با تیتر " چیاپس؛ علم شروع می شود" به معرفی اجمالی ماهواره شناسایی سیاره های فراخورشیدی دوردست پرداخته و در ادامه آورده است:
"چیاپس"(Cheops) ماهواره مشخص كننده سیاره های فراخورشیدی، در تاریخ ۱۸ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۲۷ آذر ۱۳۹۸) از سكوی پرتاب "Spaceport" اروپا در گویان فرانسه توسط موشك روسی "سایوز" به فضا پرتاب شد. از آن زمان تاكنون، این تلسكوپ آغاز به رصد نخستین ستاره های خود كرده است.
حالا كه در این فضاپیما، عملكرد نوری تلسكوپ آن، آشكارسازها و قطعات الكترونیكی همگی طبق برنامه ریزی كار می كنند، "چیاپس" صدها سیاره فراخورشیدی شناخته شده را كه بر مدار ستارگان درخشان می چرخند، مطالعه خواهد نمود.
سیاره فراخورشیدی یا سیاره غیرخورشیدی (Exoplanet ) سیاره ای است كه خارج از سامانه خورشیدی قرار دارد و به دور یك ستاره (غیر از خورشید) در حال گردش است.
این مأموریت از روش ترانزیت(انتقال) یعنی ضبط لحظه كاهش نور در هنگام عبور سیاره از مقابل ستاره میزبان خود، برای اندازه گیری اندازه سیاره ها با دقت و درصد صحت بی سابقه و تعیین تركیب چگالی آنها با تركیب این اطلاعات با اندازه گیری های مخصوص از جرم آنها استفاده می نماید.
"چیاپس"(CHEOPS) برگرفته از (CHaracterising ExOPlanets Satellite)به معنای ماهواره توصیف گر سیاره های فراخورشیدی، یك تلسكوپ فضایی ساخته شده توسط آژانس فضایی اروپا برای تعیین اندازه سیاره های فراخورشیدی كه تابحال شناخته شده اند، است كه امكان تخمین جرم، چگالی، تركیب و تشكیل آنها را فراهم می آورد.
این نخستین مأموریت كوچك در برنامه علمی كیهانی "ویژن ESA" است كه در تاریخ ۱۸ دسامبر ۲۰۱۹ شروع شد.
این ماهواره كوچك دارای یك تلسكوپ نوری معروف به "ریچی-كرتین"(Ritchey-Chrétien) با دیافراگم ۳۰ سانتی متر، نصب شده بر روی یك سكوی استاندارد ماهواره ای كوچك است. این تاسواره در یك مدار خورشیدآهنگ در ارتفاع حدود ۷۰۰ كیلومتری زمین قرار دارد.
مدار خورشیدآهنگ یك نوع مدار قطبی به مركزیت زمین است كه همواره نسبت به زمین در یك ساعت خاص قرار دارد. به عبارت دیگر، نقاط زیر ماهواره در نیمی از مدار در هر لحظه در یك ساعت مشخص از شبانه روز هستند و در نیمه دیگر، یا ۱۲ ساعت اختلاف، همچنان در یك ساعت مشخص دیگر از شبانه روز قرار دارند. این مدار برای ماهواره هایی استفاده می شود كه برای انجام مأموریتشان نیازمند یك وضعیت نوردهی مشخص هستند یا مطابق ماموریتشان باید از بالای قطب های زمین گذر كنند. این مدار معمولاً برای ماهواره های مشاهدات زمینی و نقشه برداری و سنجش از دور كاربرد دارد.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4

1399/01/29
20:33:38
5.0 / 5
3338
تگهای خبر: استاندارد , الكترونیكی , دانلود
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
ParsiKav