بررسی چندین دانشگاه روی داروی مالاریا برای درمان كووید-۱۹
پارسی كاو: پژوهشگران دانشگاه ˮآلبرتاˮ(Alberta) به پروژه آزمایش بالینی بررسی تاثیر داروی ˮهیدروكسی كلروكینˮ(hydroxychloroquine) روی ˮكووید-19ˮ ملحق شدند.
به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا و به نقل از كالگری سان، " هیدروكسی كلروكین"(Hydroxychloroquine) دارویی است كه عموما برای درمان "مالاریا" مورد استفاده قرار می گیرد.
بتازگی بیماران مبتلا به بیماری های خودایمنی همچون "لوپوس" و "روماتیسم مفصلی" هم از این دارو استفاده می نمایند.
پژوهشگران اخیرا تاثیر، "هیدروكسی كلروكین" روی درمان "كووید-۱۹" را هم بررسی كردند و نشانه هایی از احتمال تاثیر مثبت این دارو در مقابل "كروناویروس" پیدا كردند.
حال پژوهشگران دانشگاه "آلبرتا" هم به جمع محققانی پیوستند كه تاثیر مثبت این دارو روی كووید-۱۹ را بررسی می كنند.
"ایلان شوارتز"(Ilan Schwartz) متخصص بیماری های عفونی دانشگاه "آلبرتا" اظهار كرد، اطلاعات مثبتی از تاثیر امیدواركننده این دارو روی درمان "كووید-۱۹" كسب شده است كه در سطح آزمایشگاهی بوده اند.
وی ادامه داد، اما هنوز خیلی زود است كه مطمئن شویم این دارو می تواند در درمان "كووید-۱۹" كاملا مفید باشد یا خیر.
در این مطالعه بین المللی پژوهشگران دانشگاه "مینه سوتا"(Minnesota)، "مك گیل"(McGill )، "آلبرتا"(Alberta) و "مانیتوبا"(Manitoba) حضور دارند و در آن سه هزار نفر مورد آزمایش قرار می گیرند.
از این میان ۶۰۰ مورد در لیست بررسی توسط دانشگاه آلبرتا قرار خواهد گرفت.
این آزمایش روی افراد ۱۸ سال به بالا كه در معرض افراد مبتلا به "كووید-۱۹" بوده اند، انجام می شود.
"ایلان شوارتز" اظهار داشت: افراد واجد شرایط این آزمایش كاركنان حوزه مراقبت های درمانی خواهند بود. همین طور افرادی كه در خانه با افراد مبتلا به "كووید-۱۹" در تماس بوده اند هم از مشمولین آزمایش هستند.
كنترل این آزمایش بالینی به صورت تصادفی صورت خواهد گرفت. بدین سان نیمی از شركت كنندگان داروی "هیدروكسی كلروكین" و باقی افراد تنها "دارونما" مصرف خواهند كرد.
این روش درمانی به مدت پنج روز ادامه خواهد داشت و بررسی خواهدنمود كه آیا این دارو می تواند از مبتلاشدن به كروناویروس جلوگیری كند یا خیر.
اگر دارو موثر بود، به بستری افراد در بیمارستان نیز نیاز خواهد بود.
عوارض جانبی دارو
"هیدروكسی كلروكین" بطور كلی بی خطر تلقی می شود. ولی مانند هر داروی دیگری عوارض خاص خودرا دارد.
این عوارض شامل بروز آریتمی قلبی، لطمه های كلیوی و كبدی است. بدین سان افراد نباید برای جلوگیری از مبتلاشدن به "كووید-۱۹" بدون تجویز پزشك به مصرف این دارو بپردازند.
منبع: پارسی كاو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب