پژوهشگران آمریكایی مطرح كردند

تاثیر مخرب روغن سویا بر مغز

تاثیر مخرب روغن سویا بر مغز

پارسی كاو: پژوهشگران ˮدانشگاه كالیفرنیا، ریورسایدˮ(University of California، Riverside) آمریكا در مطالعه اخیرشان اظهار كرده اند كه روغن سویا نه تنها منجر به چاقی و دیابت می شود بلكه می تواند بر شرایط عصبی مانند اوتیسم، بیماری آلزایمر، اضطراب و افسردگی نیز تأثیر بگذارد.


به گزارش پارسی كاو به نقل از ایسنا و به نقل از مدیكال اكسپرس، دانشمندان دانشكده مهندسی كشاورزی دانشگاه كالیفرنیا ریورساید اظهار كرده اند روغن سویا كه برای سرخ كردن و در غذاهای فست فود استفاده می شود و به دام ها نیز داده می شود و روغن خوراكی است كه تقریباً بیشتر افراد ایالات متحده از آن استفاده می نمایند و به شكل گسترده تولید و مصرف می شود چندان هم بی ضرر نیست و سلامتی انسان ها را به خطر می اندازد.
پژوهشگران بتازگی بعد از آزمایشاتی كه بر روی موش ها انجام دادند دریافتند این روغن سبب ایجاد تغییرات ژنتیكی در مغز می شود. طی این مطالعه پژوهشگران سه گروه از موش ها را مورد بررسی قرار دادند گروه اول پیرو رژیم غذایی حاوی روغن سویا، گروه دوم پیرو رژیم غذایی حاوی روغن سویا اصلاح شده با میزان كم اسید لینولئیك و گروه سوم پیرو رژیم غذایی حاوی روغن نارگیل بودند.
پژوهشگران "دانشگاه كالیفرنیا، ریورساید" در سال ۲۰۱۵ نیز دریافته بودند كه روغن سویا موجب چاقی، دیابت، مقاومت به انسولین و كبد چرب در موش ها می شود. سپس در یك مطالعه در سال ۲۰۱۷ دریافتند كه اگر روغن سویا اصلاح گردد و مقدار كمی اسید لینولئیك در آن باشد به میزان كمتری سبب چاقی و مقاومت به انسولین می شود.
حال در مطالعه ای كه بتازگی انجام داده اند، اظهار كرده اند هیچ تفاوتی بین تأثیر روغن سویا اصلاح شده و اصلاح نشده بر مغز وجود ندارد. آنها دریافتند روغن سویا تاثیر خاصی بر روی هیپوتالاموس كه در آن برخی از فرآیندهای مهم رخ می دهد، می گذارد.
"مارگاریتا كوراس كولازو"(Margarita Curras-Collazo) استاد علوم اعصاب دانشگاه كالیفرنیا، ریورساید و نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: هیپوتالاموس وزن بدن را بوسیله متابولیسم شما تنظیم می كند، دمای بدن را حفظ می نماید، برای تولید مثل و رشد جسمی و همین طور پاسخ شما به استرس بسیار مهمست.
پژوهشگران دریافتند برخی از ژن های موش هایی كه دارای رژیم حاوی روغن سویا بودند به درستی عمل نمی كردند. یكی از این ژن ها هورمون "عشق" است و اكسی توسین را تولید می كند. در موش ها میزان اكسی توسین موجود در هیپوتالاموس بعد از مصرف روغن سویا كاهش یافته بود.
پژوهشگران سپس حدود ۱۰۰ ژن دیگر را نیز كه روغن سویا آنها را تحت تاثیر قرار می داد، كشف كردند. آنها معتقدند كه این روغن نه تنها بر روی متابولیسم انرژی بلكه بر روی عملكرد صحیح مغز و بیماری هایی مانند اوتیسم یا بیماری پاركینسون نیز موثر است.
آنها افزودند، دو گروه دیگر موش ها نیز كه روغن سویا اصلاح شده با میزان كم اسید لینولئیك و روغن نارگیل بهره برده بودند نیز مشكلاتی داشتند چونكه موش هایی كه روغن سویا اصلاح شده با میزان كم اسید لینولئیك مصرف كرده بودند اختلالات ژنتیكی در بدن آنها رخ داده بود و گروه سوم كه روغن نارگیل مصرف كرده بودند نیز، گرچه روغن نارگیل كه حاوی چربی های اشباع شده است، تغییرات بسیار كمی در ژن های هیپوتالاموس به وجود آورده بود.
علاوه بر این، این تیم یادآورشد كه یافته ها فقط مربوط به روغن سویا است - نه سایر محصولات سویا یا سایر روغن های گیاهی.
یافته های این مطالعه در مجله "Endocrinology" منتشر گردید.




منبع:

1398/10/30
16:16:02
5.0 / 5
2874
تگهای خبر: محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
ParsiKav