لحظه بیدار شدن یك اختاپوس از خواب بد به گفته دانشمندان

کابوس اختاپوس!

کابوس اختاپوس!

پارسی کاو: دانشمندان آمریکایی از مشاهده رفتار غیرعادی یک اختاپوس آگاهی داده اند که بگفته آنها، شبیه به بیدار شدن از یک خواب بد است.


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا و به نقل از بیزینس اینسایدر، دانشمندان از یک اختاپوس که «کاستلو»(Costello) نام دارد، در لابراتوار «دانشگاه راکفلر»(Rockefeller University) بصورت ۲۴ ساعته در طول یک ماه فیلم برداری کردند.
دانشمندان می گویند، کاستلو قبل از نشان دادن رفتارهایی مقابل شکارچی مانند تغییر رنگ و تکان دادن دست ها بطور نامنظم، چهار بار بطور ناگهانی از خواب بیدار شد. کاستلو در دو مرتبه از این موارد، جوهر سیاهی را در آب پخش کرد. این روش اختاپوس ها برای فرار کردن از شکارچیان است. حتی اگر هیچ شکارچی وجود نداشته باشد. این رفتار نشان دهنده پریشانی موقت کاستلو بود که دانشمندان می گویند شاید واکنش او به یک خواب بد باشد.
«اریک آنجل راموس»(Eric Angel Ramos)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: واقعا عجیب بود برای اینکه به نظر می رسید که او درد دارد و رنج می برد. بعد از آن، کاستلو مثل اینکه هیچ اتفاقی نیفتاده از جایش بلند شد و روز خودرا به روال عادی از سر گرفت.
زمانی که کاستلو از طبیعت به لابراتوار آمد، به نظر می رسید که صدمات شدیدی دیده است؛ همچون از دست دادن بیشتر دو بازوی خود که بگفته پژوهشگران، احتمالاً به سبب حمله قبلی بوده است. آنها از پژوهشی صحبت کردند که نشان داده است چنین مواردی در حیوانات می توانند به بروز حساسیت رفتاری و عصبی بلندمدت منجر شوند. این امر نشان میدهد که کاستلو احتمالاً به خاطرات حمله قبلی واکنش داشته است.
این پژوهش هنوز توسط همتایان گروه مورد بررسی قرار نگرفته و تنها یک اختاپوس را مشاهده کرده است اما یافته های پژوهش، پرسش هایی را در مورد تجربیات احتمالی شبه رویا پدید آورده اند که امکان دارد در این موجودات هوشمند رخ دهند.
«مارسلو مگناسکو»(Marcelo Magnasco)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: مطالعه فعالیت مغز اختاپوس و تعیین کردن این که آیا آنها واقعا خواب می بینند یا خیر، دشوار است. در کدام قسمت از بدن حیوانی که هیچ شکلی ندارد، می توان الکترود گذاشت؟
دانشمندان در سال ۲۰۲۱، پژوهشی را در مورد خواب اختاپوس ها منتشر نمودند و شواهدی را در مورد چرخه خواب انسان مانند آنها یافتند. دانشمندان دریافتند که رنگ پوست این حیوان به روشی مشابه فاز «حرکت سریع چشم»(REM) خواب در انسان نوسان پیدا می کند. این زمانی است که رویاها رخ می دهند.
«رابین کروک»(Robyn Crook)، دانشیار زیست شناسی «دانشگاه ایالتی سن فرانسیسکو»( SFSU) که در مشاهده کاستلو دخالتی نداشت، اظهار داشت که این رفتار عجیب می تواند توضیح دیگری داشته باشد. کروک اشاره کرد که رفتار اختاپوس می تواند به سبب پیری او باشد؛ یعنی زمانی که بدن اختاپوس، تجزیه شدن قبل از مرگ را شروع می کند.
کاستلو مدت کوتاهی بعد از این آزمایش ها از دنیا رفت. کروک اظهار داشت که بنظر می رسد حرکات کاستلو در این ویدئو، به سبب عدم کنترل حرکت باشد که احتمالاً نشان دهنده پیری است.
راموس اظهار داشت: من این ایده را رد نمی کنم که پیری می تواند یکی از محرک های چنین رفتاری باشد.
پژوهشگران این پروژه خاطرنشان کردند تا آن زمان که نتایج تکرار نشوند، نمی توان آنها را به عنوان نتیجه قطعی در نظر گرفت. از آنجائیکه اپیزودهای مورد بحث زودگذر بودند، دانشمندان سفارش کردند که پژوهشگران آینده نیز اختاپوس ها را به مدت ۲۴ ساعت در روز با بهره گیری از دوربین ها ببینند.



منبع:

1402/03/08
12:33:42
5.0 / 5
321
تگهای خبر: دوربین , هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
ParsiKav