کشف راهی برای کاهش ذوب یخچال های طبیعی

کشف راهی برای کاهش ذوب یخچال های طبیعی

به گزارش پارسی کاو به قول آکادمی علوم چین(CAS) محققان چینی با ارزیابی اثرات مواد پوششی مختلف در مطالعه کاهش ذوب یخچال های طبیعی مصنوعی به پیشرفت های قابل ملاحظه ای دست یافته اند.


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا و به نقل از چاینادیلی، در آزمایشی که بین ژوئن و اوت سال ۲۰۲۱ انجام شد، محققان موسسه محیط زیست و منابع شمال غربی(NIEER) که تحت آکادمی علوم چین به فعالیت می پردازد، دو مدل ارتفاعی دیجیتال با وضوح بالا را در ارزیابی ذوب یخچال طبیعی در زیر سه ماده پوششی مختلف ترکیب کردند.
نتایج این آزمایش نشان داد که تا ۳۲ درصد از تلفات جرمی در مناطق حفاظت شده در مقایسه با مناطق حفاظت نشده حفظ شده است. مواد نانوالیاف نیز، سپیدایی یا آلبِدو بالاتری نسبت به دو ژئوتکستایل مورد استفاده در آزمایش ها نشان دادند.
ژئوتکستایل(Geotextile) منسوجاتی نفوذپذیر هستند که در هنگام استفاده همراه با خاک، توانایی جداسازی، فیلتر کردن، تقویت، حفاظت یا تخلیه را دارند. ژئوتکستایل ها به دوشکل لایه هافته و بافته هستند که بر پایه پلی استر و پلی پروپیلن و تلفیقی از سایر مواد پلیمری با وزن پایه(Grammage) و ابعاد متعدد تولید می شوند. این نوع منسوج از کنار هم قرارگرفتن الیاف ریز پلیمری و در هم تنیدن تشکیل می شوند.
سپیدایی یا آلبِدو(Albedo) به مفهوم درصد بازتاب نور از سطح یک جسم است. مقادیر این کمیت می تواند از صفر(تاریک مطلق) تا یک(روشن مطلق) تغییر پیدا کند. آلبدو را گاه با درصد و گاه با یک عدد اعشاری کوچک تر از یک نشان می دهند.
به قول محققان، این مطالعه متد جدیدی را برای کاهش ذوب یخچال های طبیعی مورد بررسی قرار داده است.
یخچال های طبیعی همچون عناصر کلیدی جغرافیایی هستند که تغییرات سریع و قابل توجهی را در گرمایش جهانی تجربه می کنند. یخچال طبیعی یا پیریَخ توده ای یخ است که بر اثر نیروی گرانش از نواحی بلند کوهستانی یا در نواحی قطبی شمالی و جنوبی زمین که دارای هوای بسیار سردی هستند، به آرامی جریان پیدا می کند. اگر مقداری برف به محکمی در دست فشرده شود، برف به یخ تبدیل می شود. این همان رویدادی است که بعد از بارش برف، در دره های مرتفع کوهستانی رخ می دهد. برف در کف دره، بر اثر فشار برف های بالایی فشرده و به یخ تبدیل می شود. برف های زیرین فشرده و محکم تر می شود و مانند توده ای خمیری حرکت می کند. به این ترتیب، یخچال طبیعی بوجود می آید.
نتایج این مطالعه به صورت آنلاین در مجله "Remote Sensing" انتشار یافته است.




منبع:

1401/03/27
17:55:21
5.0 / 5
506
تگهای خبر: آنلاین , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
ParsiKav