نتایج یك مطالعه نشان داد

تاثیر غذای بیمارستان روی مرگ و زندگی برخی بیماران

تاثیر غذای بیمارستان روی مرگ و زندگی برخی بیماران

افرادی که به سبب نارسایی قلبی مزمن در بیمارستان بستری می شوند برای سالم ماندن باید از وعده های غذایی تازه و متعادل استفاده کنند اما آیا غذای بیمارستان این خاصیت ها را دارد؟


به گزارش پارسی کاو به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس آلرت، غذای معمول بیمارستان ها مناسب بیماران قلبی نیست. در یک مطالعه تصادفی در سوئیس در بین ۶۴۵ بیماری که به سبب نارسایی قلبی مزمن بستری شده بودند مشخص شد که خطر مرگ و میر در طول یک ماه برای دسته ای که غذای معمول بیمارستان را مصرف می کردند دو برابر افرادی بود که برنامه غذایی مشخصی داشتند.
یافته ها نشان میدهد در غذای بیشتر بیمارستان ها کمبود مواد مغذی وجود دارد که می تواند سلامتی بیماران لطمه پذیر را در معرض خطر جدی قرار دهد.
نویسندگان این مقاله توضیح می دهند: در آزمایش ما شواهد در خصوص کمبود یک ماده مغذی خاص وجود ندارد اما مطالعات نشان می دهد یک برنامه ی غذایی مشخص که شامل مواد مغذی است می تواند برای بیمارانی با نارسایی قلبی مفید باشد.
در این آزمایش، بعد از گذشت دو روز از بستری شدن، گروهی از افراد توسط متخصص تغذیه برنامه ی غذایی دریافت نمودند که به آنها کمک می کرد انرژی خودرا به دست بیاورند و پروتئین و ریزمغذی های مورد نیازشان را تامین کنند و این موارد هر یک یا دو روز یک دفعه چک می شد.
قبل از مرخص شدن این افراد مشاوره ی غذایی و در صورت نیاز مکمل های غذایی دریافت نمودند.
در مقابل به تغذیه ی گروه دیگر بی توجهی شد. این گروه باتوجه به میل و علاقه غذای بیمارستان دریافت می کردند و هیچ مشاوره ی تغذیه ای و یا مکمل دریافت نکردند.
بعد از گذشت ۱۸۰ روز، حدود یک چهارم بیمارانی که مشاوره ی غذایی دریافت کرده بودند جان خودرا از دست دادند و از میان افراد گروه دیگر که مشاوره غذایی دریافت نکرده بودند یک سوم بیماران جان خودرا از دست دادند. این افزایش قابل توجه است.
غذاهای بیمارستانی که از پیش بسته بندی شده هستند و به شدت فراوری شده اند بر طبق مواد مغذی تهیه نمی شوند بلکه این غذاها به شکلی تهیه می شوند که به صرفه باشند.
بااینکه ممکنست این غذا برای بیشتر بیماران بی ضرر باشد اما برای آن دسته ای که از بیماریهای جدی مثل نارسایی قلب رنج می برند می تواند کشنده باشد.
خوردن غذاهای فراوری شده و چرب موجب تجمع پلاکت در رگ ها می شود و این امر فرد را در معرض خطر بیشتر نارسایی قلبی در آینده قرار می دهد. شواهد نشان دهنده ی آنست که این بیماران باید مصرف میوه و سبزیجات را بالا برند و مصرف نمک را محدود کنند.
بااینکه تحقیقات قبلی نشان داده است که کمبود مواد مغذی می تواند برای افرادی که از بیماری نارسایی مزمن قلبی رنج می برند خطرناک باشد اما تحقیقاتی در مورد اثر مستقیم این مواد بر سلامتی فرد وجود ندارد.
آزمایش انجام شده در سوئد در بین تعداد کمی از افراد صورت گرفت و یک آزمایش "کور" نبود (آزمایشی که در آن شرکت کنندگان نمی دانند در کدام دسته ی آزمایش قرار دارند).
با این وجود یافته ها نشان میدهد که مشاوره ی غذایی می تواند موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران و حتی نجات جان آنها شود به ویژه گروهی که دارای بیماریهای پرخطر هستند.
پژوهشگران می گویند: نیاز به آزمایش های بیشتری است و ما بررسی ها را بر روی بیماران دارای نارسایی قلبی مزمن که در بیمارستان بستری نمی شوند ادامه خواهیم داد.



1400/02/19
15:38:42
5.0 / 5
1001
تگهای خبر: شركت , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
ParsiKav